Skip to content

Starten met Mountainbiken?

Redactie
5 oktober 2019 | 8:00

Advertentie

In samenwerking met Fietswereld Vlassak uit Budel start TWC Weert in oktober met trainingen voor beginnende mountainbikers. Een unieke kans om op een leuke en sportieve manier de technieken van het mountainbiken onder de knie te krijgen.

Trainingen mountainbiken
Onder begeleiding van deskundige trainers van TWC Weert ga je gedurende 4 trainingen van 3 uur actief aan de slag. De trainingen starten bij de kerk van Boshoven (Boshoverweg 58) te Weert op zaterdagmorgen om 9:00 uur op 26 oktober 2019 en worden vervolgd op 2 en 16 november. Onderdeel van de training is deelname aan de Land van Horne MTB toertocht op zondag 10 november. Bij voldoende belangstelling is er ook een sleutelcursus voor beginners. Voor aanmelden en informatie kun je terecht bij Fietswereld Vlassak in Budel of stuur een bericht naar start2bike@twcweert.nl.

Start2Bike trainingen
Ben je pas geleden gestart met mountainbiken of heb je net voor het eerst een mountainbike gekocht? Dan zijn de Start2Bike trainingen iets voor jou. In 4 trainingen leer je onder begeleiding van een ervaren instructeur de basisvaardigheden van het mountainbiken, zoals balans houden, bochten maken, steile afdalingen nemen en over obstakels fietsen. Zo ga je veilig en zelfverzekerd het bos in. Als deelnemer van Start2Bike melden we je aan bij de NTFU en kun je gebruik maken van de unieke fietsschadeverzekering via de NTFU (geldig tijdens de Start2Bike trainingen). Ben je enthousiast? Schrijf je dan snel in. Voor vragen of aanmelding kun je ook contact opnemen met start2bike@twcweert.nl.

TWC Weert
Al 40 jaar jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met ruim 100 leden. Met als motto “samen uit, samen thuis” ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, of je nu 16, 30 of 70 jaar bent, man of vrouw, of je op de weg wil fietsen of in het bos bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen.

Naast de toertochten op zondag bestaat er in ook de mogelijkheid om op woensdagavond en donderdagmorgendeel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan het fietsweekend Rursee in september , de “top-tien-toer” en lang Weekend naar bergachtig gebied. In de winter is er een programma voor mountainbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een feestavond georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts € 75,- per jaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie