Skip to content

Werkgroep Geologie van Limburg weer van start

Redactie
2 oktober 2019 | 9:00

Advertentie

Heb je interesse in geologische onderwerpen die met Limburg en omgeving te maken hebben. Dan is deze werkgroep misschien iets voor jou! Tijdens 4 a 5 thema-avonden maak je met behulp van practica, een lezing, of determinatie kennis met de interessante geologie van vooral Zuid-Limburg en haar omgeving.

De Maas
Elk jaar staan verschillende onderwerpen op het programma die gezamenlijk door de werkgroepenleden worden gekozen. In het komende seizoen willen we ons bijvoorbeeld gaan bezighouden met de Maas, haar geschiedenis en de gesteenten die we kunnen tegenkomen. Ook landschapsherkenning is een onderwerp die we verder willen gaan onderzoeken. Naast de thema-avonden worden er verschillende excursies georganiseerd. Het komend seizoen behoort een bezoek aan het museum Klok & Peel in Asten en vuursteenmijn tot mogelijkheden.

Natuur- Milieucentrum De IJzeren Man
De avondbijeenkomsten worden gehouden in het Natuur- Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man in Weert en vinden plaats op de donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur. De excursies vinden op de zaterdag of zondag plaats.

Leden en niet-leden
Werkgroep Geologie van Limburg staat open voor leden maar zeker ook voor niet-leden van Geologische Vereniging Mente et Malleo. Een brede kennis is niet noodzakelijk. De eerste bijeenkomst vindt op donderdag 17 oktober 2019 plaats. Deze avond zal het definitieve programma worden samengesteld.

Informatie
Voor meer informatie, data bijeenkomsten en aanmelden voor deze werkgroep kun je terecht op de website van Geologische Vereniging Mente et Malleo. Werkgroep Geologie van Limburg is aanwezig op de Stenen en Fossielenmiddag op 13 oktober in het NMC Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie