Skip to content

Dag van de ouderen druk bezocht

Redactie
2 oktober 2019 | 18:00

Advertentie

De ‘Dag van de ouderen’ in de gemeente Nederweert was woensdagmiddag met ruim 130 aanwezige in gemeenschapshuis Reigershorst in Nederweert-Eind weer druk bezocht. Deze dag is elk jaar bedoeld voor alle ouderen van de gemeente Nederweert ook voor niet leden van een ouderenverenigingen van Nederweert – Nederweert-Eind – Budschop – Leveroy en Ospel. Wethouder Henk Cuijpers was namens de gemeente aanwezig om de middag te openen.

Seniorenvereniging Nederweert-Eind organiseerde samen met de wijkagent en Regisseurs Leefbaarheid Joey een gezellige middag met muziek én informatie rondom inbraak, oplichting en babbeltrucs.

Waak voor babbeltrucs, oplichting en inbraak
Dagelijks worden mensen in hun eigen huis opgelicht door mensen die met zeer geloofwaardige verhalen het vertrouwen van de bewoner winnen. Ze praten zich naar binnen en vervolgens worden sieraden en/of bankpas buitgemaakt en vaak ook de pincode. Buiten de grote emotionele schade loopt de financiële schade vaak in de duizenden euro’s. Tijdens de middag liet Har Timmermans in diverse toneelstukjes zien hoe er van jouw vertrouwen misbruik kan worden gemaakt. Deze situaties waren gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk.

Wijkagent
Bram Kurvers, wijkagent van de gemeente Nederweert, was aanwezig om een toelichting te geven en vertelde hoe je alert kunt zijn op mensen die je proberen op te lichten. Ook vertelde hij wat je moet doen als je, ondanks je voorzorgsmaatregelen, toch slachtoffer wordt.

Muziek
Na de informatieve middag was er natuurlijk tijd voor koffie en vlaai onder het genot van muziek van de Coconblazers uit Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie