Skip to content

Kermis maandag in Weert (Foto’s)

Redactie
1 oktober 2019 | 15:39

Advertentie

De kermis is Weert is al sinds vrijdag vol op aan het draaien. De binnenstad staat weer net als andere jaren vol met spectaculaire attracties voor jong en oud.

Weert Kermis
Het oudste document over een lokale vorm van kermisachtig volksvertier is terug te vinden in de jaarstukken van 1487/‘88. De geschiedenis van Weert kermis gaat dus héél ver terug. Door de eeuwen heen is er op alle vlakken natuurlijk ontzettend veel veranderd, maar wat nooit veranderd is, is het warme hart dat de Weertenaren de kermis toedragen.

Nieuwe attracties
Niet één, niet twee, maar acht nieuwe, spectaculaire attracties dit jaar! Sommige attracties zijn nieuw voor Weert, andere attracties komen letterlijk uit de fabriek gerold. De Dance Mix komt nieuw uit de fabriek: op het Kasteelplein draai je in een gondel aan een lange arm alle kanten op én word je in de rondte geslingerd. Andere nieuwkomers met veel draaiingen en G-krachten zijn de Devil Rock en de Fireball, allebei op de Langpoort.

Houd je van wat rustiger vermaak? Op het Bassin staat de nieuwe Fun Factory, een prachtig avonturenhuis waar je met een gondel doorheen reist. Toch op zoek naar een spannende attractie? Ga dan spoken in de nieuwe Zanzibar op de Nieuwe Markt.

De kermis is niet alleen een walhalla voor waaghalzen, maar heeft ook het grootste aanbod aan kinderattracties. Wat dacht je van een ritje in de Mini Cars, de Bootjesmolen, de Familieachtbaan of misschien de Jumbo? Op ieder kermisplein is vermaak voor iedereen. De lijst met alle attracties vind je op www.kermisweert.nl.

Foto’s Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie