Skip to content

Kiekeboe wint Dorpsquiz Kwisutwaal 2019

Redactie
29 september 2019 | 10:34

Advertentie

Zaterdag stipt om 15.00 uur gaf Tjeu Kwaspen, van Stichting Activiteiten Leveroy, het startsein voor de vijfde editie van Kwisutwaal in Leveroy. Opnieuw gingen in Leveroy honderden mensen aan het werk om de vragen van de dorpsquiz op te lossen en de opdrachten uit te voeren.

19 teams
Dit jaar deden 19 teams mee met zo’n 200 deelnemers. In de praktijk betekend dat dat zowat 600 personen betrokken zijn bij het spel. Samen met vrienden, familie, kinderen en bekenden in de tuin moeilijke, ludieke en soms historische vragen oplossen. Kwisutwaal is een verrassend spel vol actie en plezier voor jong en oud. “De teams mogen maximaal uit 12 personen bestaan, al is niet te controleren wie er allemaal wordt ingeschakeld“, aldus Tjeu Kwaspen. “En we gaan ons daar zeker niet druk om maken. Hoe meer mensen mee doen hoe leuker het is.”

Op de afsluitende feestavond werden de uitslagen van de quiz bekend gemaakt. Team Zoetemelk dat de laatste jaren nauwelijks te verslaan was, eindigde dit jaar op de derde plaats. De Percussiegroep die zich eerder via Nederweert24 op een ludieke wijze tot winnaar had uitgeroepen eindigde als tweede en moest het met 12 punten verschil toch afleggen tegen de winnaars: de groep Kiekeboe.

Na deze vijfde editie van de dorpsquiz wil SAL in 2020 weer een dorpsbarbecue organiseren en worden er achter de schermen al plannen gesmeed voor een groots dorpsfeest in 2021. In 2017 werd de eerste editie een geweldig succes dank zij de samenwerkende verenigingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie