Skip to content

Krottepoffers vallen in de Limburgse toneelprijzen

Redactie
23 september 2019 | 11:08

Advertentie

Tijdens de jaarlijkse viering van het amateurtoneel door Toneelhuis LFA hebben De Krottepoffers maar liefst twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Henry Breukers won een ‘Muulke’ voor zijn rol als Bello de hond in ‘Gedonder om de Boerderij’ en Jack Peeters won de bijzondere Schaduwprijs.

Henry Breukers

Henry was dit jaar de enige genomineerde namens de toneelvereniging in de categorie ‘Meest Opvallende Man in een Kleine Rol’. Gesteund door een aantal leden kreeg hij vrijdagavond in het Munttheater in Weert te horen dat hij dit jaar de nominatie heeft weten te verzilveren. De jury van Toneelhuis LFA had deze mooie woorden over Henry’s prestatie te zeggen: ‘In een hartverwarmende jeugdvoorstelling maakt de jury kennis met Henry ‘hond Bello’. Een volwassen man die met zoveel overgave en plezier deze hond speelt, het is prachtig om te zien. Hij steelt telkens weer de show wanneer hij zijn entree op het podium maakt. Hij beweegt, gromt en blaft als een hond, maar tegelijkertijd weet hij de rol ook menselijk te maken. Het is duidelijk dat Henry over een wervelende timing beschikt en hij gebruikt zijn talent dan ook met verve. Hij geeft de voorstelling energie en lichtheid. De jury is jaloers op het spel van deze speler en wil óók die hond zijn. Henry, een grote blaf als applaus voor jou.’

Jack Peeters
Een heel bijzondere prijs ging uit naar Jack Peeters. Voor zijn passievolle inzet in de decor- en techniekgroep van de club kreeg hij dit jaar de Schaduwprijs uitgereikt uit handen van voorzitter van het LFA Jos Bessems en wethouder Geert Gabriëls van Weert.

De jury loofde Jack met name voor zijn tomeloze en eindeloos creatieve inzet achter de schermen betreffende zowel decor, licht, techniek als algehele organisatie. Met name door zijn inzet en onder zijn bezielende leiding van een al even fanatieke decor- en techniekploeg heeft dit al vele jaren geleid tot de meest fantastische decors met de fraaiste technieken en licht- en audio-effecten, waarvoor ook al menige nominatie/prijs in het verleden is gewonnen.

In Eine Wip Riêk
In oktober staan De Krottepoffers weer op de planken in de Pinnenhof met hun nieuwste klucht: In Eine Wip Riêk. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.krottepoffers.nl of bij de Bruna in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie