Skip to content

Gospelkoor en Verrassende Veentocht bij De Pelen!

Redactie
22 september 2019 | 10:00

Advertentie

Het einde van het Peelpodiumseizoen 2019 bij De Pelen is in zicht. Zes maanden lang was er vrijwel elke zondag muziek in het Amfitheater van het Buitencentrum. Op zondag 29 september is het voorlaatste optreden. Dan is gospelkoor Orinoco uit Someren-Eind te gast. Voor de wandelaar is er die dag weer de maandelijkse Verrassende Veentocht. Alle activiteiten starten bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Gospelkoor op het Peelpodium
Het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen brengt van mei tot en met september een zeer gevarieerd programma. Alle muzikanten komen uit de directe omgeving van het Nationaal Park De Groote Peel. Regelmatig zijn er ook koren te gast. Een gospelkoor is er echter nog nooit geweest. Wat dat betreft is er op zondag 29 september een primeur.

Gospelkoor Orinoco uit Someren-Eind werd in 1998 opgericht en heeft dus vorig jaar hun 20-jarig jubileum gevierd. Ze staan onder leiding van dirigente Emmy Stultiens en worden muzikaal begeleid door een eigen combo. Tijdens een optreden draagt het gehele koor lange zwarte jurken met blauwe sjaals eroverheen en beweegt en klapt het op de voor de gospelmuziek zo karakteristieke wijze mee op het ritme van de muziek.

Gospelkoor Orinoco zingt op zondag 29 september om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van de Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Verrassende ontmoetingen in de herfst
Voor de wandelliefhebber is er op zondagmiddag weer de maandelijkse Verrassende Veentocht. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe de route loopt gaat we niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je tegenkomt. De herfst is het seizoen van verrassende ontmoetingen met trekvogels. In De Groote Peel kun je, met een beetje geluk, kraanvogels, zwarte ooievaars en zilverreigers zien vliegen. Soms waait het hard en soms regent het, maar in de herfst hoort dat erbij. Zo’n onstuimige dag gaat vaak gepaard met weergaloos mooie wolkenluchten. Het weidse en uitgestrekte landschap van De Groote Peel biedt dan een prachtig decor. Genieten!

De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. De route is acht kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Na afloop is er koffie met vlaai bij het Buitencentrum. Deelname kost € 11,- inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en (in het weekend) in de Peelboerderij terecht. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie