Skip to content

Doe mee met de Week tegen Eenzaamheid

Redactie
18 september 2019 | 19:00

Advertentie

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich vaak eenzaam. En nog eens één op de drie voelt zich weleens eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid, van dinsdag 1 t/m dinsdag 8 oktober, vragen we hier extra aandacht voor. Voel je je eenzaam of ken je misschien iemand die eenzaam is? Kijk dan eens in het programmaboekje voor allerlei activiteiten die in deze week in de gemeente plaatsvinden. Doe mee en nodig iemand uit!

Samen groots, samen doen
Wethouder Henk Cuijpers (sociaal domein): “Laten we elkaar bij de hand nemen en er samen voor zorgen dat er minder eenzaamheid is in Nederweert. Samen groots, samen doen!

Wat is eenzaamheid?
Iemand die eenzaam is, ervaart het gemis van een hechte, emotionele band met anderen. Of iemand heeft minder contact met anderen dan hij of zij wenst. Het is een persoonlijke ervaring. Daardoor is het vaak zo moeilijk om te zien of iemand eenzaam is. We kunnen eenzaamheid bespreekbaar maken en mensen die eenzaam zijn een helpende hand bieden.

Week tegen Eenzaamheid
In de Week tegen Eenzaamheid worden in het hele land diverse activiteiten gepland rondom dit thema. Organisaties in Nederweert zijn opgeroepen om activiteiten bij Joey van Beers, regisseur leefbaarheid, aan te melden. “We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen. Dank daarvoor. Hierdoor hebben we een veelzijdig programma kunnen samenstellen. Er is voor ieder wat wils!”.

Wat te doen?
Vermoed jij dat iemand eenzaam is? Nodig hem of haar eens uit om samen iets leuks te gaan doen. Het  programmaboekje brengt jou op genoeg ideeën. Ook vind je daarin informatie over het herkennen van eenzaamheid en lees je hoe je iemand (verder) kunt helpen.

Programmaboekje
De gedrukte versie is vanaf 20 september af te halen bij het gemeentehuis, de lokale steunpunten, en de gemeenschapshuizen en de Pop Up Galerie Nederweert.

Meer informatie
Meer informatie over de landelijke campagne is te vinden op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie