Skip to content

Arléne Uitvaart | Uitvaartbegeleiding bij zelfdoding [blog]

Redactie
10 september 2019 | 8:00

Advertentie

Vandaag, 10 september, is de Nationale dag ter preventie van Zelfdoding. Helaas komt het nog maar al te vaak voor dat mensen een geliefde op deze vreselijke manier verliezen. Juist dan is het zo ontzettend belangrijk dat er een uitvaartbegeleider naast je staat die je steun en toeverlaat is in deze moeilijke periode. Die niet alleen respect heeft voor je emoties maar ook met je samenwerkt om tot een passend afscheid te komen. En die er ook na de uitvaart voor je is voor begeleiding in het proces van rouwverwerking.

Uitvaartbegeleiding bij zelfdoding

En dan ineens, geconfronteerd door een zelfgekozen dood. De verbijstering, het ongeloof, de machteloosheid is groot.
De wereld staat meer stil, dan hij ooit heeft gedaan.

Emoties buitelen over elkaar heen. De ontsteltenis groot, met vaak meteen het besef van het onomkeerbare aan deze gebeurtenis. Vragen komen bij je op, vragen waar je vrijwel meteen van beseft dat je er nooit antwoord op zal krijgen.

Geen goed of fout
Bij zo’n heftige gebeurtenis reageert iedereen anders. De een valt stil, de ander is enorm boos, de derde blijft heel rustig en de volgende is zo emotioneel en verdrietig dat hij of zij alleen nog maar huilen kan.

Er is geen goed of fout in zo’n situatie. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is en zich op dat moment voelt. En toch zul je samen in deze tijd veel samen moeten regelen en beslissen. In deze kwetsbare periode heb je elkaar nodig en kun je er toch misschien niet voor elkaar zijn. Ieder overvallen door zijn eigen emoties.

Uitvaartbegeleiding bij zelfdoding
Dan is het van groot belang dat de uitvaartondernemer die je kiest, je hier allen goed in begeleidt. Want ook de periode tot het laatste afscheidsmoment, zal mogelijk anders zijn, dan gedacht. Zo moet je er rekening mee houden dat de kans er is dat je de overledene niet meer kunt zien. De politie zal op enig moment aanwezig zijn om vragen te stellen. De reacties in de omgeving kunnen wisselend zijn.

Wat is het dan belangrijk dat er iemand naast je staat die je kan begeleiden, die respect heeft voor de emoties waar je mee worstelt en samenwerkt om tot een passend afscheid te komen. Dat er extra aandacht is voor eventueel betrokken kinderen. Iemand die het overzicht behoudt in deze verwarrende periode. Jouw uitvaartondernemer is zo’n persoon.

Nazorg
Jouw uitvaartondernemer is je steunpilaar om door deze periode te komen, maar ook na deze periode kan deze uitvaartondernemer van groot belang zijn in nazorg.

Rouwverwerking kan een onderdeel zijn dat je nodig hebt. Hiervoor kun je ook bij Arléne terecht. Als ze al betrokken zijn geweest bij de uitvaart, dan is er vaak al een band en hebben ze met jou deze periode daadwerkelijk meegemaakt. Dit kan je helpen om met jezelf aan de slag te gaan.

De uitvaartleidsters van Arléne zijn er voor jou.

Neem bij vragen gerust contact met op via www.arlene-uitvaart.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie