Skip to content

Vollemaan, muziek en fotografie bij De Pelen

Redactie
7 september 2019 | 9:00

Advertentie

Dat je in Nationaal Park De Groote Peel meer kan doen dan alleen maar wandelen bewijst het activiteitenprogramma van Buitencentrum De Pelen. Zo is er in één week een Vollemaanexcursie, muziek van Jee & Vee op het Peelpodium én een fotografiewandeling! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Bij het licht van de vollemaan
Op vrijdag 13 september is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kan je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer en start om 20.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind, inclusief een drankje na afloop. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Peelpodium met Jee & Vee
In september is er elke zondag muziek op het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen. Op zondag 15 september zijn er optredens van Jee & Vee. Dit duo bestaat uit twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, Van Morrison, JW Roy en CCR. Jee & Vee speelt twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Wandelen en fotograferen
Op woensdag 18 september  een Excursie met fotografietips in Nationaal Park De Groote Peel. Een wandeling door de Peel is een mooie ervaring! Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen gaat u fotograferen. Een Peelgids van Staatsbosbeheer geeft tips en trucs voor het maken van mooie foto’s en vertelt over het gebied. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling en/of optreden kan je nog heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier kan je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de horeca kan je nagenieten met een hapje en drankje. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend tot 18.00 uur. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie