Skip to content

Wim Vlekken geeft lezing bij het Oogcafé in Weert

Redactie
4 september 2019 | 16:00

Advertentie

De klimaatveranderingen regenen ons om de oren en iedereen kan inmiddels wel waarnemen dat er echt iets aan de hand is. Kijk je niet uit over een geel grasveld dan zie je wel dat de bladeren aan de bomen ook vaak zo groen niet meer zijn. De natuur en het klimaat zijn het gesprek van de dag. Ging het vroeger over genieten en relaxen in de natuur, gaat het nu over biodiversiteit en ecologie. Nu was het voor de beperkte mens nooit vanzelfsprekend om eens lekker in het bos uit te waaien.

In het Oogcafé Weert op donderdag 12 september vanaf 14.00 uur in het Buurthuis Fatima gaan ze dus eens naar de omringende Weerter natuur kijken. Hoe makkelijk is die eigenlijk te bezoeken!

Wim Vlekken wilde als kind graag boswachter worden, maar het werd Public Relations en Marketingcommunicatie. In 1998 werd hij natuurgids bij IVN Weert. In 2014 werd hij lid van de Bomenstichting en is in de regio Weert actief als bomeninspecteur. Rond diezelfde tijd werd Wim bestuurslid van Stichting Groen Weert. Voor Groen Weert schreef hij in 2014 het boekje Duurzaam Groen en Welzijn (uitgeverij Bullseye Publishing, Weert) en voor Uitgeverij Bookboon schreef hij het boek De Groene Motor. Daarnaast is hij initiatiefnemer en redacteur van de BLOG Groen en Welzijn.

Wim’s interesse ligt vooral bij de ecosysteemdiensten van planten in het algemeen en bomen in het bijzonder: welk nut hebben zij voor welzijn, gezondheid, klimaat en economie? Iedereen is weer van harte welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar, dus familie, vrienden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden kom vooral even aan.

Voor meer info kun je terecht op deze website of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie