Skip to content

Belcirkel in Leveroy van start

Redactie
2 september 2019 | 16:00

Advertentie

Mia Zegveld is de uitvoerster van de Belcirkel in Baexem. In juni is zij op initiatief van Joey van Beers, regisseur leefbaarheid gemeente Nederweert, uitgenodigd bij het overleg met Steunpunt Leveroy. Tijdens dit overleg werd besproken wat het doel van een belcirkel is en op welke manier het in zijn werk gaat. Een dergelijke belcirkel zou voor Leveroy een mooi middel zijn om de sociale controle en het contact met inwoners onderling te bevorderen.

Al vrij snel is door Mia een tweetal kartrekkers gevonden die de belcirkel in Leveroy willen starten. Thea Sieben en Wies Reijnders zijn de coördinatoren van dit nieuwe initiatief in Leveroy. Zij zullen iedere dag van de week de belcirkel starten en weer afronden.

De belcirkel in het kort
Een van de coördinatoren belt de eerste deelnemer. Wanneer de deelnemer opneemt en alles in orde is, belt de deelnemer de volgende deelnemer. Op deze manier wordt de ronde afgemaakt waarbij de laatste deelnemer de coördinator belt. De belcirkel is hiermee rond en daardoor weet men dat er geen bijzonderheden zijn. Indien een deelnemer niet op neemt, meldt de beller dit bij de coördinator en zet vervolgens de belcirkel voort door de volgende deelnemer in de cirkel te bellen. En de belcirkel wordt weer gesloten. De coördinator probeert alsnog contact te krijgen met de deelnemer die de telefoon niet opnam. Krijgt de coördinator de deelnemer na enkele pogingen niet te pakken dan schakelt de coördinator de contactpersoon in, die geregistreerd staat voor deze deelnemer en die gaan dan persoonlijk poolshoogte nemen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Thea en/of Wies.

Start belcirkel Leveroy
Op dit moment is er een viertal inwoners dat deelneemt aan de belcirkel. Wies Reijnders: ”Het is mooi om voor de ouderen in het dorp iets te kunnen betekenen.” Ook Thea heeft zo haar redenen om dit initiatief te dragen. Thea Sieben: “Deze mensen hebben zich vroeger ingezet voor onze samenleving. Nu mogen wij ook wel iets voor hen betekenen.” De belcirkel heeft naast een controlefunctie ook een sociaal maatschappelijke kant. Uit ervaring blijkt dat mensen die hieraan deelnemen ook buiten de belcirkel elkaar gaan zien en of spreken.

Andere dorpen
Als er inwoners zijn die dit initiatief willen opstarten in hun dorp, dan kunnen zij contact opnemen met Mia Zegveld. Zij kan nieuwe initiatiefnemers op weg helpen, waarna ze zelfstandig verder kunnen. Mia Zegveld: “Ook voor familieleden die niet constant beschikbaar zijn, is een belronde een prettig middel ter controle. Dit mooie initiatief zou voor iedere dorp een mooie aanvulling zijn.”

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de onderstaande personen:

  • Wies Reijnders 06-29175591
  • Thea Sieben 06-20731147
  • Mia Zegveld 06-19602562

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie