Skip to content

Tour Doospel Ospel traditioneel van start met Dikke Banden Race (Foto’s)

Redactie
3 augustus 2019 | 16:12

Advertentie

Zaterdag was het zo ver: Global – Tour d’Oospel. Hét ‘fietselijk’ evenement in Ospel is van start gegaan

NederWEET
Op 20 juli streden 32 teams uit de hele gemeente om de prijzen te pakken bij NederWEET. Deze quiz bestond niet enkel uit kennis vragen, maar ook uit tal van doe-opdrachten en vergt vooral ook veel creativiteit. Het team ‘ff anger Kukes & Snarfen United‘ won de quiz en won hiermee 500 euro voor een goed doel.

Global-Tour Doospel
Zaterdag 3 augustus staat in het teken van fietsen en dit jaar voor het eerst ook van hardlopen. Hierdoor kan iedere sportieveling uit de regio meedoen aan Global – Tour d’Oospel. Iets minder sportief? Op het Aerthijsplein, of in een van de prachtig versierde tuinen is het ook goed toeven. Al met al komen de volgende onderdelen aan bod:

Decathlon Dikke Banden Race
Zaterdag begon voor de kleinste met de Decathlon Dikke Banden Race. Een race voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Er waren een drietal leeftijdscategorieën. Iedere categorie fietste een passende afstand.

Zijwieltjesrace
Daarna was het tijd voor de zijwieltjesrace. Een race voor kinderen die na 2012 geboren zijn en toch graag mee willen doen. De race liep vanaf Café de Prins naar de finish. Zo hadden ook deze kinderen hun eigen ‘Dikke Banden Race

ODK – Open Doospels Kampioenschap
Na de kleintjes was het tijd voor het echte werk, en dus verschenen de recreatieve wielrenners uit de regio aan de start. Zij strijden om de titel Doospels Kampioen, welke in het Knock-Out toernooi en bij de ploegentijdrit te winnen is.

Vanmiddag zal er nog de ODK Knock-Out gefietst worden en de ODK Tijdrit. Nieuw is de E-Power Run – 4 of 10 km. De naam E-Power run komt af van de sponsor van dit onderdeel, het sportcentrum E-Power. Bij deze run worden alle tijden met een chip opgenomen en kan iedereen zijn PR aanscherpen op de 4 of 10 kilometer.

KNWU Criterium
Naast de genoemde onderdelen voor recreanten, is er later op de middag ook weer een officiële KNWU Elite- / Beloftenrace. In deze categorie nemen semi-professionele renners van het allerhoogste niveau het tegen elkaar op. Met dit sportieve hoogtepunt wordt het dagprogramma afgesloten. De winnaar van deze race wordt direct na afloop (omstreeks 20u) gehuldigd in het Global Paviljoen, zodat hier direct het feest kan losbarsten!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie