Skip to content

Landschapsfotografie met Nando Harmsen

Redactie
28 juli 2019 | 15:00

Advertentie

Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor fotografie is de Peel een inspirerend decor. Daarom biedt Staatsbosbeheer op zaterdag 7 september en zaterdag 23 november fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

 Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel voor dag en dauw óf aan het einde van de dag. Een workshop met Nando bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het einde van de dag
Stap op zaterdag 7 september voor ‘dag en dauw’ uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het ontwaken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met  doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Het kan lastig zijn om het landschap op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘voor dag en dauw’ start op zaterdag 7 september om 6.00 uur en de workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur. Elke workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening. Voor informatie, deelnamekosten en reserveren:www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelen Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nl

 Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en (in het weekend) in de Peelboerderij terecht. Meer informatie:www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie