Skip to content

‘Erepenning Nederweert’ voor burgemeester Henk Evers

Redactie
11 juli 2019 | 17:33

Advertentie

Op donderdag 11 juli reikte locoburgemeester Henk Cuijpers van Nederweert de erepenning van de gemeente uit aan de heer Henk Evers (66 jaar) uit Nederweert. Dit gebeurt bij gelegenheid van het afscheid van de heer Evers als burgemeester van de gemeente Nederweert. Zijne Majesteit de Koning heeft hem op zijn verzoek per 1 augustus 2019 eervol ontslag verleend als burgemeester van Nederweert.

Verdienstelijk gemaakt voor Nederweert
Burgemeester Evers heeft zich gedurende bijna 13 jaren in zijn functie als burgemeester, vanuit bijzondere verbondenheid met en zorg voor de Nederweerter gemeenschap, in hoge mate verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Nederweert, de plaats waar hij aan het Sint Antoniusplein zijn jeugd heeft doorgebracht.

Deze verbondenheid en zorg heeft hij steeds tot uitdrukking gebracht bij de uitoefening van zijn ambt waarbij:

  • hij vanuit zijn politieke achtergrond en persoonlijke visie steeds stond voor een harmonische politieke cultuur
  • hij bijzondere aandacht had voor de kwaliteit van het bestuur waarbij samenwerking tussen raad, college en ambtelijke organisatie steeds een centrale rol speelde
  • hij als burgemeester zich bijzonder sterk maakte voor brandweer en politie waarbij de voorbereiding voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne zijn volle aandacht had
  • hij als burgemeester altijd heeft geijverd voor een krachtig, financieel gezond én zelfstandig Nederweert
  • hij door de wijze waarop hij zijn ambt als ‘burgervader’ heeft vervuld midden in de Nederweerter gemeenschap en dicht bij de Nederweertenaren stond
  • hij het heel belangrijk vond om tussen de mensen in alle kernen van onze gemeente te staan en zich bij vele activiteiten liet zien én soms ook horen.

Serenade
Ter gelegenheid van het afscheid brengen de vier muziekverenigingen uit de gemeente (Harmonie Sint Joseph Nederweert, Harmonie Pro Musica Nederweert-Eind, Harmonie Melodie der Peel Ospel en Fanfare Concordia Leveroy) om 20.00 uur gezamenlijk een serenade aan burgemeester Evers op het Raadhuisplein.

Erepenning
Het college van burgemeester en wethouders kan op grond van de Verordening tot instelling van een erepenning van de gemeente Nederweert (raadsbesluit van 1 september 1972) in zeer bijzondere gevallen, als blijk van grote waardering en erkentelijkheid, de erepenning toekennen aan een persoon die zich voor de gemeente Nederweert in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt of aan iemand die op enig gebied grote en algemeen erkende verdiensten heeft verworven en is geboren in Nederweert, of er woont. Dragers van de erepenning worden ook aangeduid als ‘ereburger’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie