Skip to content

Weert heeft een bij-groene primeur

Redactie
10 juli 2019 | 9:00

Advertentie

21 juli 2019 krijgen 15 kinderen die deelnamen aan de imkercursus voor kinderen hun diploma. Deze uitreiking gebeurt tijdens de open imkerdag die in en rond Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert plaatsvindt.

De kindercursus is ontwikkeld door drie leden van imkervereniging St. Ambrosius en het is de eerste keer in Nederland dat een kindercursus in deze vorm aangeboden is. In vier bijeenkomsten hebben de kinderen theoretische en vooral veel praktische kennis opgedaan. Op de laatste cursusochtend, die ook de 21e is, mogen de kinderen nog honing slingeren, die oppotten en etiketteren met een zelf ontworpen etiket. De ochtend wordt afgesloten met een heus examen. Om 13.00 uur, bij aanvang van de open dag vindt de diploma-uitreiking plaats.

21 juli is de jaarlijkse open imkerdag van vereniging St. Ambrosius. Van 13.00-17.00 uur ben je welkom om het interessante bijenleven te ervaren. Een aantal imkers toont diverse aspecten van hun boeiende hobby, zoals producten van de bij, honing slingeren, je kunt waskaarsen maken, enz. En… vergeet vooral niet om de heerlijke honingwafels te proeven bij een kopje koffie of thee.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie