Skip to content

Brandweer Nederweert neemt afscheid van burgemeester Henk Evers (Foto’s)

Redactie
10 juli 2019 | 21:24

Advertentie

Woensdagavond werd de start van de nieuw te bouwen brandweerkazerne aan de N275 in de gemeente Nederweert met een symbolische handeling gemarkeerd. Dat gebeurde met de nieuwe tankautospuit van de brandweerpost Nederweert nadat deze wagen eerst ingewijd werd. Het symbolisch moment vond plaats in aanwezigheid van een afvaardiging van het gemeentebestuur, de postcommandant van Nederweert, de directie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het personeel van de brandweerpost Nederweert. Ook de direct omwonenden en de dorpsraad waren voor het feestelijke moment uitgenodigd.

Informeel afscheid burgemeester Evers
Burgemeester Evers, zijn vrouw en (klein)kinderen werden thuis met de nieuwe tankautospuit en andere brandweervoertuigen opgehaald en naar de Smisserstraat gebracht voor de eerste handeling om de start van de bouw te markeren en gelijktijdig informeel afscheid te nemen van de volledige brandweerpost Nederweert. Als verrassing mocht Evers het nieuwe straatnaambordje onthullen van de oefenplaats; Burgemeester Evers Plein (2006-2019).

Nieuwbouw nodig
De bouw van de nieuwe kazerne is onder meer nodig, omdat de bestaande kazerne aan de Gutjesweg sterk gedateerd is. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is vanwege de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden werden daardoor niet gehaald. De nieuwe kazerne is een duurzame kazerne en wordt gekoeld en verwarmt met luchtwarmtepompen. Hierdoor is het uitvoeren van een gasaansluiting overbodig geworden. De benodigde stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen.

Veiligheid staat voorop
Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester Evers zich sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. “Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord richten we een robuuste brandweerpost op voor de lange termijn. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert”, aldus de burgemeester.

Advertentie

5 Reacties

  1. Schrok me kapot toen die sirene hier voor ‘t huis langs kwam. Geen uitnodiging gezien maar ja zitten ook 10 huizen tussen dus geen direct onwonenende natuurlijk.
    Maar waarom alweer, met de gronsoverdracht was ‘t ook al, kost alleen een hoop geld en je schiet er niks mee op

    • “je schiet er niks mee op” ??? Zodra bij U de hut ‘n keer in de fik staat wilt u ook dat er binnen x tijd een aantal vrijwilligers bij u op de stoep staan om hulp te verlenen.

  2. 1 straat verderop ook geen uitnodiging gehad

  3. O, o, o, wat zijn we toch goed in het hebben van kritiek.
    Laat eens positief van je horen.
    .

  4. Als je vertegenwoordiger ben van de inwoners dien je ook goed de inwoners op de hoogte te houden en niet alleen door het dorp te cruisen in de grote rode auto met leuke lampjes en geluid.. Dit is n.l niet de eerste keer in mijn geval dat de gemeente het verzuimt wat brieven te sturen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie