Skip to content

Eerste collectieve zonnedak in Nederweert

Redactie
4 juli 2019 | 16:00

Advertentie

Momenteel wordt op het dak van een voormalig bedrijfspand aan de Riet in Nederweert-Eind het eerste collectieve zonnedak van Nederweert gebouwd. Newecoop-Zonnedaken, een nieuwe loot aan de stam van de Nederweerter Energie Cooperatie, heeft hier een zogenoemd Postcoderoosproject ontwikkeld. 

25 inwoners, verspreid over de hele gemeente Nederweert die thuis geen gelegenheid hebben om zelf zonnepanelen te plaatsen, hebben samen in totaal 384 zonnedelen aangeschaft. Hiervoor zijn nu in opdracht van Newecoop Zonnedaken 375 zonnepanelen collectief geplaatst op het dak van de Winhoeve.

De aanleg, de verzekering en het onderhoud worden collectief verzorgd, evenals de BTW-teruggave. Daarnaast regelt Newecoop-Zonnedaken, met ondersteuning van een adviseur, het contract met de Belastingdienst waardoor gedurende 15 jaar de  energiebelasting  mag worden verrekend op de energierekening van deelnemers thuis. Bij een investering van ongeveer € 280,- per paneel hebben de deelnemers hun investering binnen 8 jaar terugverdiend, terwijl het project minstens 15 jaar duurt. 

Wie wil deelnemen aan een volgend postcoderoosproject kan dit melden via zonnedaken@newecoop.nl  Dan zorgt Newecoop-Zonnedaken voor een collectief dak. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie