Skip to content

Vliegshow op zondag 7 juli in Nederweert- Leveroy

Redactie
30 juni 2019 | 13:00

Advertentie

Model vlieg club Nederweert organiseert op zondag 7 juli aanstaande van 12.00 uur tot 17.00 uur een luchtshow met modelvliegtuigen. Dit jaar staat deze show in het tekenen van het 40 jarig bestaan van de Modelvliegclub Nederweert

Je kunt op deze zondag kennismaken met alle facetten van de modelvliegsport, of gewoon een leuke middag met show en sensatie. Je bent van harte welkom op het vliegveld waar je de toestellen op de grond en in de lucht met spectaculaire vluchten kunt waarnemen. Een grote en zeer gevarieerde “flight-line” garandeert dat er voortdurend vliegende toestellen te bezichtigen zijn. De entree en parkeren is gratis.

Op deze dag zullen ruim 70 piloten met hun radiografisch bestuurbare vliegtuigen spectaculaire demonstraties geven. De demonstraties zijn zo natuurgetrouw dat men het verschil tussen een echt vliegtuig en het model in de vlucht niet kan onderscheiden. Ook zullen helikopters, de categorie moeilijkst te besturen modeltoestellen, het luchtruim kiezen. Daarnaast zullen er vliegtuigen te zien zijn met straalturbine aandrijving en elektromotoren. Meer informatie kunt je lezen op www.mvcnederweert.nl .

Modelvliegsport
Zoals men kan waarnemen is de modelvliegsport een volwaardige creatieve vrijetijdsbesteding, kan men op deze dag zien, waar iedere deelnemer op zijn wijze zijn best doet om een technische en creatieve creatuur in de lucht te krijgen. Op deze dag zullen vele vliegtuigen op de grond en in de lucht te zien zijn van groot tot klein. Er zullen onder anderen verschijnen: Mustang, Spitfire, Corsair, Boeing, Delta, Porsch Futura vliegtuigen met straalturbine motoren, twee motoren vliegtuigen  om er enkele te noemen van de 90 toestellen die de revue zullen passeren. Tevens zal men tijdens deze dag informatie kunnen krijgen over de ins en outs van de modelvliegsport. Omdat er niet veel zitplaatsen zijn, wordt de bezoeker, welke niets willen missen een eigen zit mee te nemen.

Adres vliegterrein
Het vliegterrein ligt aan een zijweg (v.d.Broekweg, Doradopad 7) nabij de weg van Nederweert naar Leveroy (Houtsberg) en zal door een weg bewijzering worden aangegeven. De toegang en parkeren is gratis. Omdat parkeren beperkt is adviseren wij de bezoekers uit de omgeving met de fiets te komen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie