Skip to content

Modelvliegclub (MVC) Nederweert bestaat 40 jaar

Redactie
22 juni 2019 | 15:00

Advertentie

Dit jaar viert de vliegclub MVC Nederweert 40 jarig bestaan. Enkele jaren voor de officiële oprichting 1976 waren al enkele leden van de club actief bezig met het beoefenen van de modelvliegsport op het voetbalveld van Boeket. Toen dat groepje uitgroeide en men niet altijd dat voetbalveld kon gebruiken is men uitgeweken naar een terrein aan de Booldersdijk om vervolgens naar een terrein nabij de Wetering te gaan. 
Daar werd in 1979, de club telde toen 10 leden, besloten de vereniging op te richten.

Van die leden van destijds zijn er nu nog altijd enkele lid van de club. Ook dit terrein bleek gauw genoeg te klein en kwam men uiteindelijk terecht op het huidige terrein nabij de Houtsberg (Doradopad 7) Leveroy. Dat terrein werd gehuurd van het grondbedrijf Smolenaers en was slechts de helft van het huidige terrein. In 1982 werd het terrein door gemeente aangekocht en het volledige terrein aan de club verhuurd.

De leden van de club hebben in al die jaren met volledige inzet en enthousiasme op het terrein voorzieningen aangebracht met een mooi vlak vliegterrein met verharde start en landingsbaan, een prachtig clublokaal met overkapping enz … 
Om het een en ander te bekostigen heeft de club in al die jaren diverse vliegshows georganiseerd, waarvoor in de begin jaren entree werd geheven. Nu kan men die shows gratis bezoeken.

Zo zal de club op zondag 7 juli weer een vliegshow organiseren b.g.v. het veertig jarig bestaan. In de loop van de volgende week zullen nadere gegevens hierover verschijnen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie