Skip to content

Merefeldia en Eindse Boys bundelen de krachten

Redactie
12 juni 2019 | 22:27

Advertentie

De afgelopen jaren is het aantal meiden en vrouwen dat voetbalt flink gegroeid. Ook bij Eindse Boys en Merefeldia is die groei te merken: elke club heeft zo’n 75 actieve vrouwen en meiden, in alle jeugdcategorieën en bij de senioren en veteranen. Om deze 150 enthousiaste voetballers nog beter dan nu een passende uitdaging te kunnen bieden en voetballen boeiend te houden, gaan de clubs met elkaar samenwerken. In de jeugdcategorieën onder 17, onder 15 en onder 13 jaar worden gezamenlijke meidenteams gevormd. Deze teams gaan onder de naam Eindse Boys/Merefeldia of Merefeldia/Eindse Boys deelnemen aan de competitie.

Met deze samenwerking willen de clubs vooral bereiken dat alle meiden met leeftijdsgenoten kunnen voetballen en dat ze niet te jong de stap naar de senioren hoeven te zetten.  Zo wordt voetballen nog leuker en de clubs verwachten dan ook en dat de meiden langer blijven voetballen. Voor de meiden onder 11 wordt de lijn van de KNVB gevolgd en wordt gemengd gevoetbald, bij de eigen club. Ook bij de veterinnen (35+) wordt komende seizoen al samengewerkt. Samenwerking bij de vrouwen gaat komend seizoen nader verkend worden en is op termijn wellicht ook aan de orde.

Tegenstanders in het verleden
De voorzitters van beide clubs willen door deze samenwerking onderstrepen dat vrouwen en meiden bij Merefeldia en Eindse Boys net zo belangrijk zijn als jongens en mannen. Saillant detail is dat beide voorzitters ca. 40 jaar geleden elkaars directe tegenstanders waren, Jacques Beerens als spits van Eindse Boys en Joost Florie als voorstopper van Merefeldia, in duels op het scherpst van de snede. Jacques merkt hierbij op dat Eindse Boys de meeste duels heeft gewonnen, met als hoogtepunt het kampioenschap in de 3e klasse C in 1982. “Kan zo zijn”, zegt Joost “maar tegen mij wist jij nooit te scoren.”

Meiden centraal
Over de samenwerking zijn ze heel eensgezind: “Op het veld spelen Merefeldia en Eindse Boys vaak pittige derby’s tegen elkaar en er is altijd flinke rivaliteit tussen Eind en Nederweert. Door samen te werken zetten we de meiden centraal en bieden we hen iets wat we alléén niet kunnen, namelijk lekker voetballen met meiden van je eigen leeftijd, op een manier die bij je past.” Daar komt bij dat beide clubs een hoofdtrainer voor de vrouwen  onder contract hebben. Ook daarmee geven ze  aan hoe belangrijk het vrouwenvoetbal voor hen is.

Meer weten?
Wil je meer weten over voetballen bij Merefeldia of Eindse Boys, neem dan contact op via de site van Eindse Boys of Merefeldia.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie