Skip to content

Mealpreppen

Redactie
11 juni 2019 | 9:00

Advertentie

In Diplan Studio merkt gewichtsconsulente Bianca Laenen dat veel van haar deelnemers moeite hebben met het maken van een gezonde maaltijd. Veel gehoorde excuses zijn: “Ik heb geen tijd om te koken” of “Gezond eten is te duur“. Volgens Bianca zijn deze excuses op te lossen door het plannen van de week.

Maaltijden voorbereiden van bijvoorbeeld de lunch of de hele week kan veel tijd schelen, zeker omdat het avondeten vaak ‘spitsuur’ is in huis. Je kunt een deel of zelfs de hele maaltijd van tevoren koken. Op de dag zelf hoef je dan alleen maar op te warmen. Dat maakt gezonde keuzes maken makkelijker.

Mealpreppen: hoe kun je dat handig en lekker doen?

  • Kijk vooruit hoe jouw week er ongeveer uit gaat zien. Maak een planning op papier voor de hele week.
  • Plan een rustig moment in om je maaltijden te preppen.
  • Je kunt je boodschappen bijvoorbeeld ook online bestellen. Dit voorkomt impulsaankopen. Zo ben je vaak ook goedkoper uit. En als je dan de computer toch aan hebt staan, laat je dan gelijk ook inspireren om gezonde recepten te zoeken.
  • Je kunt geprept eten 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar het eten in de vriezer als je het langer wilt bewaren (tot 3 maanden houdbaar).
  • Probeer afwisseling in te bouwen: Kook je een hele pan broccoli? Eet de broccoli de ene dag bijvoorbeeld met zilvervliesrijst en kip, en op de andere dag met noten in een salade.
  • Maak het jezelf niet te moeilijk: bereid een paar ingrediënten voor maar combineer ze elke dag anders. Zo is mealpreppen makkelijk maar zijn je maaltijden toch verrassend. Ook krijg je zo steeds weer andere vitamines en mineralen binnen.
  • Zelfs etentjes kun je preppen: bereid bijvoorbeeld een ovengerecht voor en zet het in de koelkast. Bestrooi het op de dag zelf met kaas en zet het in de oven. Dan kun je gezellig aan tafel blijven zitten. Neem er een frisse salade bij en je hebt een gezonde maaltijd snel klaar
  • Lopen producten tegen de houdbaarheidsdatum aan? Bak en vries het in. Dan blijft eten veel langer goed.
  • Investeer in handige lekvrije bakjes: mealpreppen scheelt vaak geld omdat je groot kunt inkopen, bespaart op impulsaankopen en verspilling voorkomt. De investering heb je er al snel uit. Ruimtetekort? Ziploc-zakjes kunnen je redding zijn: deze nemen minder ruimte in dan bakjes, zijn ook lekvrij en er kan zeker evenveel in.
  • Heb je groenten over van de avondmaaltijd? Gebruik deze dan de volgende dag bij de lunch
  • Een tekort aan pannen of ovenruimte? Je kunt aluminiumfolie gebruiken om verschillende producten te scheiden in dezelfde pan. Zo kan 1 pan gebruikt worden voor meer dan 1 product.

Zoals je ziet is het best mogelijk om gezond te eten. Alles begint met plannen! Dus neem een rustig momentje in de week en maak die planning. Kijk wanneer je de boodschappen kunt doen (bv meteen online) en plan wanneer je de maaltijden kunt preppen.

Veel succes!

Bianca Laenen
Gewichtsconsulente Diplan Studio
www.diplanstudio.nl / meer info 0495 – 631166

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie