Skip to content

Tennistalent met diabetes: Floor Küster uit Leveroy zoekt steun

Redactie
9 juni 2019 | 10:00

Advertentie

Op het hoofdkantoor van de VriendenLoterij in Amsterdam hebben 40 talenten uit verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds, dat hiervoor €29.250 beschikbaar heeft gesteld.

”Het is nu ruim twee jaar geleden dat het fonds is opgericht en het is gaaf om te zien dat we zoveel talenten hebben kunnen helpen”, aldus initiatiefneemster Yvonne van Gennip. ”Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden moeten afhaken en daarom ben ik blij dat we jonge sporters op deze manier een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Het verhaal van Floor Küster uit Leveroy

Hallo, Ik ben Floor Küster en ben geboren op 22-05-2007 te Leveroy (Limburg) waar ik ook woon. Mijn doel is te laten zien dat topsport en diabetes best mogelijk is de combi met tennis (duur sport en dure sport) maakt het wel extra moeilijk.

Ik was nog net geen vier jaar toen mijn vader me een keer mee nam naar de tennisbaan in Leveroy en één ding was al snel duidelijk er was een tennis talent geboren volgens mijn vader. Hij gaf me een racket en vanaf dat moment was ik helemaal verkocht en het duurde niet lang of ik kreeg mijn eerste tennisles en ja hoor die duurde 30 minuten iedere week een zomer lang. In de winter mocht ik zelfs naar 45 minuten.

Helaas kwam er een jaar later een zeer negatieve gebeurtenis in mijn leven ik werd ziek en in het ziekenhuis vertelde de dokter tegen mijn ouders Floor heeft diabetes type 1. Mijn ouders waren helemaal van slag daarna gaat alles razend snel binnen een week leren ze je alles aan hoe moet je prikken hoe moet je spuiten enz enz. Inmiddels zijn we 6 jaar verder en heb ik een pompje en een sensor wat het leven iets makkelijker maakt maar zeker niet top is (Deze ziekte heb je in principe voor je hele leven)

Toen ik 7 was heb ik nog een goed half jaartje in de Belgische selectie gezeten (Heb even wat extra getraind in België) maar de meeste lessen kreeg ik toen ook al net als nu van beste tennisschool van Limburg, namelijk tennisschool regio zuid. Competitie speel ik bij de tennisclub van Limburg RTC Roermond. Later heb ik ook vaker met de Nederlandse selectie mee getraind maar het was moeilijk zowel in Nederland als België om erin te blijven door mijn diabetes type 1, want je werd vaak afgerekend op een paar speel momenten per jaar en als dan net mijn waardes niet goed waren dan had je pech. Ook al gaf ik aan dat ik diabetes 1 had op dat moment moest het goed zijn.

Nu ik volgend jaar naar de middelbare school ga en mijn trainingen flink ga uitbreiden (13 uur per week) zoek ik wat financiële steun. Om ook voor school te kunnen trainen ga ik vanaf september 40 ochtenden in Veldhoven trainen. Van onze woon plaats naar Veldhoven toe met het openbaar vervoer is zo vroeg niet mogelijk. Dus hebben mijn ouders gezocht naar iemand die het aan durft om me te brengen te wachten 2,5 uur en weer naar huis te brengen vanwege mijn diabetes was dat lastig die is nu gevonden. Kosten 25 euro per keer

Dus denk je, top Floor dat je ondanks je diabetes topsporter wil worden en een voorbeeld voor andere diabeten wil zijn, steun me dan met een gift zodat in ieder geval de vervoerskosten gedekt zijn.

Even voor de kenners op dit moment heb ik speelsterkte 6

Wil je Floor steunen?
Klik dan op deze link voor meer informatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie