Skip to content

Stadstriathlon Weert: programma en bereikbaarheid

Redactie
7 juni 2019 | 15:00

Advertentie

7, 8 en 9 juni vindt de 10e editie van de Stadstriathlon Weert plaats. Ruim 1500 atleten, jong en oud, leggen fietsend, rennend en zwemmend prestaties af, op een compact parcours, midden in de stad. Zo’n 400 vrijwilligers staan klaar om er een geweldig evenement van te maken. Dit sportspektakel van Weert wil je niet missen! Op het Bassin starten en finishen de deelnemers aan de Rabobank Stadstriathlon. Het zwemmen vindt plaats in het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg. Zondag 10 juni om 16.15 uur starten de triatleten van de NTB Eredivisie Teamrelay in de Zuid Willemsvaart bij het Bassin en maken meerdere rondes rondom het Bassin op de fiets en hardlopend. Vanaf mooie zichtlocaties zowel langs het parcours als op het Bassin en via grote schermen kunt u de wedstrijden bekijken.

Programma

Vrijdag 7 juni 2019 – Scholierentriathlon
De vrijdag staat in het teken van de IRONKIDS. Elk jaar weer een groot succes met in Weert de meeste deelnemers van alle IRONKIDS wedstrijden in Nederland. Scholieren van de basisschool (groep 7 en 8) en de middelbare school kunnen aan diverse wedstrijden deelnemen. Elke individuele scholier kan deelnemen aan een mini-triatlon (zwemmen-fietsen-rennen) of een mini run-bike-run (rennen-fietsen-rennen). Er doen maar liefst 3.000 scholieren mee!

Zaterdag 8 juni 2019 – NTB Super dag 1
De zaterdag staat in het teken van de (semi-)recreant, die starten in diverse NTB Divisiewedstrijden. Tijdens deze Divisiewedstrijden gaan vele triatlonteams de competitie met elkaar aan om het beste team van Nederland te worden. In de zaterdagmiddag is het tijd voor de recreant! Honderden recreatieve triatleten vanuit o.a. Nederland, België, Duitsland en nog vele andere, starten aan de sprint of kwart.

In de avond gaat het een feestje worden op het Bassin in Weert en kan men over het parcours van de Stadstriathlon, met de start- en finishboog van het EK, lopen. Om 22.00 uur start de Glow Run Weert. De warming up wordt gedaan door niemand minder dan DJ ADMIN! Om 22.45 uur is er een GLOW PARTY na afloop. Er is een feestelijk programma deze avond met diverse optredens van de Fresh Allstars!

Zondag 9 juni 2019 – NTB Super dag 2
De laatste dag van de Stadstriathlon Weert 2019 begint met de wedstrijd voor recreanten op de kwart-afstand. Vervolgens gaan de semi-professionele triatleten van de NTB 1e Divisie van start. De Ouder – Kind en Aspiranten wedstrijd staat puur in het teken van samen sporten en plezier beleven. Kinderen tussen 8 en 12 jaar, zwemmen, fietsen en lopen samen met hun begeleider het hele parcours. Aan het einde van de middag starten de dames en heren van de NTB Eredivisie aan de Teamrelay, een spectaculair onderdeel waarvan het parcours zich concentreert rondom het Bassin.

Bereikbaarheid en parkeren
Het centrum van Weert is in het weekend goed bereikbaar. Enkel de omgeving van het Bassin is afgesloten. Met omleidingen word je naar het centrum en de parkeergarages geleid. De Muntgarage is op zondagmiddag en –avond enkel toegankelijk voor bezoekers met een VIP-kaart. Het is uiteraard wel mogelijk om de parkeergarage uit te rijden. Alle andere parkeergarages in de binnenstad blijven gewoon bereikbaar. Om te parkeren, kun je in de stad ook de gele bewegwijzeringsborden ‘P Triathlon’ volgen.

Voor meer informatie over de bereikbaarheid van het centrum van Weert, het parcours en de routebeschrijving naar Weert, zie: stadstriathlonweert.nl/algemeen/bereikbaarheid.

Foto: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”de kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie