Skip to content

Nederweert Anders: Terugblik op de raadsvergadering

Redactie
2 juni 2019 | 17:00

Advertentie

De fractie Nederweert Anders blikt met je terug naar de raadsvergadering van 28 mei 2019.

Nederweert Anders

Dat de raadsvergadering van 28 mei een lange zit zou worden was vooraf te voorspellen. Na jaren voorbereiding door het vorige college stond wederom het Centrumplan op de agenda. Een omstreden plan dat voor de toekomst van de detailhandel in Nederweert bepalend is. Het vertrek van Jan Linders heeft nu al consequenties voor de leefbaarheid op het Lambertushof. Vanuit Nederweert Anders hebben we ons vanaf het begin verzet tegen de plannen om een hoog gebouw te bouwen pal naast het Gemeentehuis met een concentratie van supermarkten. Echter door het vorige college zijn contracten getekend en onomkeerbare besluiten genomen. De huidige wethouder Koolen heeft er alles aan gedaan maar kon het tij niet meer keren. Dat is dan ook de reden dat de fractie van Nederweert Anders verdeeld heeft gestemd. 2 Tegenstemmen omdat we echt fel tegen het Centrumplan zijn en 1 stem vóór om de wethouder en de huidige coalitie te steunen in haar werk.

We waren zeer blij met de Nota ‘Samen aan de slag’, waarin op een geheel andere wijze gewerkt gaat worden binnen het sociale domein. We vinden het een plan met lef, omdat men de schotten tussen de verschillende domeinen durft los te laten en niet de organisatie maar de mens centraal komt te staan. Er is bewust gekozen voor een procesaanpak met een samenwerking tussen alle partijen van onderop. Het verlaten van klassieke paden met ruimte binnen regelgeving en financiën getuigt volgens ons van het besef dat het binnen het sociale domein anders moet en kan.

Andere punten van de raadsvergadering waren minder spannend. Wij zijn blij dat het college aan de slag gaat om een nieuw beleid te formuleren omtrent huisvesting van arbeidsmigranten. Ook in onze gemeente wonen veel werknemers uit andere landen en hiervoor moeten we een goede oplossing bedenken want we hebben de arbeidsmigranten hard nodig om onze welvaart in stand te houden.

Diverse begrotingen van samenwerkingsverbanden en externe partijen zijn de revue gepasseerd tijdens de raadsvergadering. Het baart ons zorgen dat bij al die begrotingen fors extra geld bij moet. We hebben dan ook het college opgeroepen om kritischer te zijn in het maken van die meerjaren begrotingen.

Tenslotte hebben we, samen met het JAN en D66, een motie ingediend betreffende de vervuilende industrie op Industrieterrein aan 14. Deze motie raakt de huidige ondernemers niet maar moet voorkomen dat we in de toekomst andere vervuilende industrieën naar Nederweert halen.

Aldus zover
Ria Stienen

Advertentie

11 Reacties

  1. Is het nu de bedoeling dat de coalitiepartijen haar fouten steeds gaat uitleggen om zich zelf vrij te pleiten?
    Waarom nemen ze zelf geen beslissingen en verschuilen ze zich steeds achter het feit dat de vorige coalitie het zo heeft beslist?
    Toon eens ruggengraat en wat het ook kost ga er voor. Als je voor gaat stemmen terwijl je tegen bent hoor je daar niet te zitten.
    Verliezers hebben een excuus, winnaars een plan!

  2. Helemaal mee eens.
    Geen enkel besluit is onomkeerbaar en getekende contracten terugdraaien kunnen geld kosten,
    maar om daardoor het hele centrum op z’n gat te laten vallen en vele neringdoenden met de brokken te laten zitten, gaat mij te ver.
    Sorry Nederweert Anders, ik had `n ander besluit van jullie verwacht.

    • Hoe kan het dat het college al afspraken heeft gemaakt, met financiele consequenties, terwijl de raad nog niet definitief heeft ingestemd? Als financiele gevolgen een reden zijn om met iets in te stemmen, waar je eigenlijk tegen bent, wat is dan nog de functie van het in stemming brengen van het plan?

  3. Helemaal eens. Wat slap zeg.
    Al bijna een jaar zelf coalitie en nu anderen de schuld geven.
    ik Kreeg ook nog te horen dat hun eigen wethouder niet aanwezig is geweest tijdens deze vergadering……
    Stap dan maar weer snel op en laat de oude coalitie weer aan de gang gaan. Die namen tenniste verantwoordelijkheid.

    • Henri CDA-stemmer soms? Uitslag van de gemeenteraad-verkiezingen vergeten soms? De vorige coalitie heeft toen rake klappen opgelopen, CDA 6 zetels en de VVD 1 zetel kom je totaal aan 7 zetels, is geen meerderheid Henri!

  4. Als de huidige coalitie een alternatief of een visie had gehad konden ze de plannen wijzigen, echter de wethouder en coalitie kwamen niet verder als roepen dat de jan Linders de winkel met verlies moest voorzetten want deze had toch geld zat. nu blijkt dat alleen tegen zijn nog meer nadelen heeft gaat men zich met alle besluiten verschuilen achter het voorgaande college. wanneer durft dit college eens zelf wat te doen !! maar ze hebben gelijk gehad het gaat ANDERS want dit college is meer bezig met vakantie en kantjes er af lopen dan wat te doen.

  5. Truusje:

    Als ik de commentaren zo lees dan moet ik helaas weer concluderen dat DE BESTE STUURLUI NOG STEEDS AAN DE WAL STAAN….

  6. Wat een slap verhaal. Nederweert Anders staat gewoon voor Niets Anders. Geen visie, geen beleid, helemaal niets. Dan ook nog een coalitie met JAN, een partij die bij voorstellen van het oude college standaard bijna altijd tegen stemde. Ook zo een visieloos zootje. Nu in het pluche zien wij van beide partijen het ware gezicht. Bah!

  7. Lijkt Utopia wel , daar worden de stemmen ook verdeeld om ze nog een tweede kans geven ( 1 stem voor om eigen wethouder te steunen ) , Gewoon lachwekkend dit college , wat is het volgende excuus om weer niet Anders te stemmen ?

  8. Hoe gaat de politiek om met het centrum van Ons Nederweert?:
    Volgens bovenstaande verklaring van Nederweert Anders zijn door het vorige college (CDA en VVD) contracten getekend en onomkeerbare besluiten genomen.
    CDA en VVD konden natuurlijk niet tegen stemmen omdat, toegeven dat er `n verkeerde inschatting is gemaakt, `n politieke doodzonde is.
    Voor Nederweert Anders is de positie van `n wethouder belangrijker dan het centrum van Nederweert.
    De motieven van JAN, (`n draai van 180 graden) en D66 kan ik niet volgen.
    Als er nadelige zaken in het verleden zijn gebeurd, dan moeten die hersteld worden, ook al heeft dat financiële gevolgen.
    Het gaat immers om het CENTRUM van ONS NEDERWEERT.

    • Bob je laat overkomen alsof de huidige plannen niet goed zijn en alle partijen dit ook zo zien.
      Misschien vinden ze de plannen juist allemaal geweldig maar durven ze dat niet openlijk toe te geven.
      Want het Centrum van ONS Nederweert is al jaren doods. Lang leve een nieuw centrum


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie