Skip to content

Top 10 meest onveilige wegen van Nederweert

Redactie
1 juni 2019 | 12:44

Advertentie

De Burgemeester Greijmansstraat en Kapelaniestraat zijn de meest onveilige wegen van de gemeente Nederweert. Zo blijkt uit onderzoek van verkeersbureau VIA. Het bureau vergeleek 43.188 Nederlandse wegen met een totale lengte van 63.754 kilometer op het gebied van verkeersveiligheid.

Het overzicht is gebaseerd op cijfers uit de periode 2015 – 2018. Het aantal slachtoffers is hierbij afgezet tegen de weglengte en de verkeersdrukte. Zo kan het zijn dat op een snelweg veel ongelukken plaatsvinden, maar het ongevalsrisico toch relatief laag is, omdat er nou eenmaal meer mensen gebruikmaken van die weg.

Top 10 onveilige wegen Nederweert
Op de tweede plaats staat de Geenestraat, Lindenstraat en Loverstraat. Randweg West staat op een derde plaats gevolgd door Strateris, Hoofstraat en Klaarstraat.

De verkeersveiligheid op ruim 43.000 lokale, provinciale en rijkswegen laat te wensen over. Vier op de tien wegen worden door VIA aangemerkt als ‘onveilig’. Het bureau vergeleek het aantal ongevallen per wegvak over de periode 2015 tot en met 2018. De meest onveilige weg van Nederland is de Aalderinkssingel in Almelo. De Maaslandlaan in Weert is de meest onveilige straat van Limburg.

Voor gedetailleerde informatie klik op deze link.

Advertentie

2 Reacties

  1. Al vanaf het parkeerverbod is ingesteld op de Loverstraat, is het net een racebaan. Plankgas van het begin tot het einde.

  2. Zo laat de testzien dat de randweg geen nut heeft mbt de veiligheid. Dit waar veel voorstanders op hamerde. Al geef ik toe dat er een paar staan die ik niet verwachte en enkele zeker wel. Vooral de weg in budschop. Word stelselmatig te hard geren en dat bij een school…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie