Skip to content

Eerste Krepuulke-fietstocht groot succes

Redactie
26 mei 2019 | 19:29

Advertentie

Schoor, Roeven en Kraan komen altijd achteraan’. Zo luidt een oud Nederweerter gezegde. Maar zondag 26 mei was dat zeker niet het geval en stonden deze buurtschappen in de volle belangstelling. De eerste Krepuulke-fietstocht was voor de 25 deelnemers een eye-opener over de rijke geschiedenis van dit zuidelijke deel van Nederweert.

Monumenten en landschap
De cultuurhistorische fietsexcursie werd georganiseerd door Guulke Eten & Drinken. Bij aanvang was er voor alle deelnemers een gezamenlijke lunch, waarna de fiets werd gepakt. Op zo’n 20 plekken werd halt gehouden en vertelde excursiegids Alfons Bruekers (van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert) interessante wetenswaardigheden over monumenten en landschap. Behalve door Schoor, Roeven en Kraan voerde de tocht ook door Eind, Houtsberg, Mildert en een stukje Swartbroek.

Krepuul
Onderwerpen en markante plekken van prehistorie tot de Tweede Wereldoorlog passeerden de revue. Bijvoorbeeld: het oudste geschreven woord uit de Nederweerter geschiedenis. Spokerijen op Roeven. De asperges-verdedigingswerken van Sluis 15. Het ongelukskruis uit 1731. Onze lieve Vrouw van Rust te Mildert. De galgenberg voor het oude Nederweerter ‘krepuul’ (ongure types) en het zelfmoordenaarskerkhof.

Bierpakket
Bij de schaapskooi van de familie Schreurs bij de Philomenahoeve werd een korte picknick gehouden. De tocht eindigde bij de B&B ‘Liskes To’ in Schoor, waar Dirk en Kitty Wijnker in een historische ambiance gastvrijheid verleenden. Daar werd ook aan alle – inmiddels dorstige – deelnemers aan de fietstocht het ‘Krepuulke’-bierpakket met bijbehorend t-shirt uitgereikt.

Interesse?
De volgende Krepuulke fietstocht van Guulke Eten&Drinken is op zondag 22 september. Aanmelden kan via info@guulke.nl, waarna je alle informatie over deelnamekosten en tijdstippen krijgt toegestuurd.

Alfons Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie