Skip to content

Kanaalpark Heerlijkheid Budschop feestelijk geopend (Foto’s)

Redactie
24 mei 2019 | 19:44

Advertentie

Het is zover. Je kunt gaan genieten in het mooie Kanaalpark De Heerlijkheid Budschop. Na maanden van hard werken heeft burgemeester Evers vrijdagavond het park officieel geopend tijden een gevarieerd en feestelijk programma voor jong en oud. De middag begon met een picknick van de leerlingen van BS Budschop. Later in de middag was er een groot springkussen voor de kleinste en vroeg in de avond werd, onder grote belangstelling, het park geopend.

Wensen ophalen
Hiermee haalden we veel wensen op die we in het ontwerp hebben verwerkt. De kinderen van de basisschool werkten zelfs mee bij de aanleg van het park. Zo plantten ze tijdens de Boomfeestdag een aantal bomen om een bijenroute van de school richting het park aan te leggen, met hulp van Stichting Bij-ZZZaak. Ook de Vogelwerkgroep Nederweert was erg betrokken en verzorgde gastlessen op school. De kinderen hebben vele vogelkastjes beschilderd, beschikbaar gesteld door de gemeente en opgehangen door aannemer Van Esch. En pachter Graad Peeters stak samen met vrijwilligers veel tijd in het verfraaien van zijn paardenstal en wei”, vervolgt opzichter Bram Rulkens.

Initiatieven blijven welkom
Het park biedt nog voldoende ruimte om zelf initiatieven te ontwikkelen. Zo hebben ze ter hoogte van de Julianastraat een paar heuveltjes aangelegd waar de jeugd een crossbaantje kan maken. Ook is er ruimte vrijgelaten waar bewoners bijvoorbeeld dorpstuintjes of een jeu de boulesbaan kunnen aanleggen. In de wadi’s van Merenveld is de jeugd al druk aan de slag gegaan met het bouwen van hutten.

Een park door en voor de bewoners
Daarnaast lenen de velden, het kleine en grote podium en het brede asfaltpad zich goed voor het organiseren van evenementen. Denk hierbij aan bootcamps, rommelmarkten, voorstellingen/optredens en hardloopwedstrijdjes. De vele bankjes en picknicktafels, het grote podium met tribune aan het water en de twee ‘nesten’ op de oever van het kanaal kun je gebruiken om even uit rusten of te picknicken. Hierdoor wordt het een park van ons allemaal!

Opening
De opening werd mede mogelijk gemaakt door restaurant Diverso, IJssalon Florence, Brood & Banketbakkerij Tommie, BS Budschop en de gemeente Nederweert.

Advertentie

3 Reacties

  1. Mijn inziens heeft het gras dringend behoefte aan water……….

    • De leverancier heeft blijkbaar garantie gegeven: alles mag kapot gaan! ‘t Volgend jaar een nieuwe poging! Zo gaat het zeer lang duren voordat het park zijn naam “Heerlijkheid” eens waar gaat maken!

  2. zolang ze dat onkruid in het park “koesteren ” zal het nooit een HEERLIJKHEID worden.
    de vraag is alleen WIE zal deze blunder toegeven????


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie