Skip to content

Nieuwe educatieve gezinstocht geïntroduceerd (Foto’s)

Redactie
23 mei 2019 | 12:34

Advertentie


Staatsbosbeheer introduceerde op donderdagmorgen ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’; een nieuwe educatieve doe- en ontdektocht in De Groote Peel. Met een opdrachtenboekje en bijbehorende materialen ga je spotten, spelen en beleven in de natuur. De tocht, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar, is vanaf nu te huur bij het Buitencentrum De Pelen in Ospel. ‘August Greene’ zorgde voor de openingshandeling. Hierna kregen kinderen van OBS De brigantijn uit Someren de eer om als eerste aan de slag te gaan,

Wat houdt de tocht in?
Bij de balie van het buitencentrum huur je een tasje met een opdrachtenboekje en materialen. Daarmee ga je op pad in de Peel. Op de routekaart staan bijzondere plekken waar je iets kunt spotten, spelen en beleven. Zo ga je bijvoorbeeld waterdieren scheppen, een boommaatje zoeken, genieten bij de moerasplas, ‘turven’ hoe groot je bent en een spelletje spelen in de ‘Hintshut’. Zo ontdek je de dieren en planten en het turfstekerverleden van dit hoogveengebied. De focus ligt op de natuurbeleving. Zelf doen en ontdekken zodat het beter blijft hangen.

Deelname aan De Peel Beleef-je-Buiten Tocht kost € 5,- per kind, inclusief een Buitenboekje (werkboekje) en een leuke herinnering. Je hoeft deze tocht niet te reserveren. Starten kan dagelijks tussen 10.00 en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Buitenfonds
De nieuwe tocht is mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle crowdfundingsactie van het Buitenfonds. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie