Skip to content

Dames Eindse Boys schrijven historie; op naar de derde klasse

Redactie
21 mei 2019 | 8:58

Advertentie

Op zondag 19 mei 2019 was het zo ver; de kampioenswedstrijd van dames 1. De dag dat dames 1 historie kan schrijven. Nog nooit heeft een damesteam van Eindse Boys weten te promoveren naar de 3e klasse.

De tegenstander was Oranje Blauw’15 VR1 uit Posterholt. Een tegenstander die zeker niet onderschat moet worden. Tijdens de bekercompetitie hebben zij ons namelijk uitgeschakeld, maar in de regulieren competitie wisten wij echter wel te winnen. Om 8.15 uur verzamelde de dames van de Eindse Boys VR1 om naar Posterholt te vertrekken. Onderweg heerste er een gespannen, maar gezellige sfeer. Eenmaal in Posterholt was het tijd voor een serieuze bespreking waarin de mogelijk winnende tactiek werd besproken. 

De warming- up verliep onder het genot van een muziekje goed. De dames waren fanatiek en gedreven. Gedurende de warming-up liepen de Eindse Boys supporters langzaam het sportpark binnen. Na een goede warming-up en wat motiverende woorden van trainer Tom konden we om 10.00 uur de wedstrijd vol goede moed beginnen. De dames van Posterholt waren uiteraard ook gedreven om te winnen. En terecht, wie wil nou niet winnen van een mogelijke kampioen? De dames van Posterholt wisten snel om te schakelen en binnen 20 minuten stonden zij dan ook verdiend met 2-0 voor. Laten we het erop houden dat we het ook spannend wilde maken voor de supporters en trainers. Na een tactische omzetting, kregen we meer balbezit en wist Isa de 2-1 te scoren. Met een achterstand van 2-1 gingen we dan ook de rust in. 

In de rust was iedereen was zich ervan bewust dat er beter gevoetbald moest worden zodat we de velen supporters, maar vooral onszelf, niet zouden teleurstellen. Hier hadden we nog 45 minuten voor, dus gemotiveerd waren we zeker. 

Terwijl de supporters nog niet geïnstalleerd waren langs de lijn met hun spandoeken en toeters, wist Anouk vliegensvlug de aansluitende treffer te maken. De dames waren gemotiveerd om het netje nog vaker te vinden. Uiteraard gold dit ook voor de tegenstander, want zij gaven zich niet zomaar gewonnen. Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft wist Isa na een mooie individuele actie de bal in de hoek te plaatsen. Want zoals we altijd geleerd hebben. In de hoekjes liggen de koekjes! 

De wedstrijd ging verder en ook Posterholt bleef nog druk zetten. De dames van de Eindse Boys wisten echter goed balbezit te houden en hierna volgde de 2-4 gemaakt door Rosalie en even later een mooie en verdiende treffer door Lieke. 

Langs de lijn werden de spandoeken al in de lucht gehouden en op de toeters geblazen. Maar het belangrijkste signaal klonk echter pas na 90 minuten, het eindsignaal. Na weken trainen, zwoegen en zweten mogen wij ons terechte kampioen noemen van de vierde klasse. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie