Skip to content

Gemeente Nederweert sluit collectieve evenementenverzekering af

Redactie
16 mei 2019 | 16:00

Advertentie

Per 1 mei zijn bijna alle (kleine) evenementen binnen onze gemeente (gratis) verzekerd. De gemeente Nederweert heeft hiervoor de Collectieve Evenementenverzekering Gemeenten afgesloten. Deze verzekering is door VNG verzekeringen en Centraal Beheer Achmea tot stand gekomen en sluit naadloos aan op de VNG Vrijwilligerspolis van de gemeente. In de meeste gevallen hoef je als organisator van een evenement in onze gemeente dus geen extra verzekering meer af te sluiten.

Evenementen
Nederweert bruist van de evenementen. Het gehele jaar door organiseren verenigingen en stichtingen evenementen waarmee zij bijdragen aan de leefbaarheid van de kernen. Denk hierbij aan dorpsfeesten, jaarmarkten, muziekfestivals en straat- en buurtfeesten.

Risico’s
Maar bij een evenement kan er ook altijd wat gebeuren. Er worden persoonlijke eigendommen gestolen, een stellage valt om en/of iemand struikelt over een losliggende kabel en komt ongelukkig terecht. Om deze en andere risico’s te verzekeren, sluit de organisatie van een evenement normaal gesproken een verzekering af. Als gemeente hebben zij dat nu gedaan voor evenementen binnen onze gemeente.

Ondersteunen
Wethouder Peter Koolen: “Wij vinden het belangrijk dat evenementen in dorpen, verenigingen en organisaties door burgers zelf worden opgepakt, maar we willen hen waar mogelijk ook faciliteren of ondersteunen. Een verzekering helpt daar zeker bij”.

Wat is er verzekerd?
De verzekering geldt voor evenementen tot 2.500 bezoekers die een maatschappelijk belang hebben. Je hoeft evenementen niet apart aan te melden; ze zijn automatisch verzekerd. De verzekering biedt een dekking voor aansprakelijkheid, materiaal, ongevallen, kasgeld, persoonlijke eigendommen en rechtsbijstand. Hiervoor geldt net zoals bij de vrijwilligersverzekering geen eigen risico.

Wat is niet verzekerd?
Wanneer valt een evenement niet onder deze verzekering? Dat zijn evenementen met meer dan 2.500 bezoekers per dag, protestacties en manifestaties, en evenementen waarvoor een vergunning is afgewezen of niet is aangevraagd. Terwijl deze vergunning wel nodig is. Ook gemotoriseerde snelheidswedstrijden, bedrijfsevenementen en dancefeesten zijn niet verzekerd.

Wanneer is het verzekerd?
De verzekering geldt tijdens de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden van het evenement, de duur van het evenement en de periode van op-afbouw van het evenement met een maximum van 14 dagen voor en 14 dagen na het evenement.

Secundaire dekking
Net zoals bij de vrijwilligersverzekering biedt deze verzekering secundaire dekking. Gebeurt er iets tijdens een evenement? En is er een andere verzekering dan de Collectieve Evenementenverzekering Gemeenten waarop de organisator schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor.

Maatwerk mogelijk
Er is een mogelijkheid om extra risico’s of hogere verzekerde bedragen te verzekeren. Hiervoor kunnen organisaties zelf een offerte op maat aanvragen bij verzekeraar Centraal beheer Achmea en een eventueel aanvullende verzekering afsluiten. Je betaalt dan alleen de kosten voor deze aanvullende verzekering en dus niet voor de basisverzekering.

Meer informatie, schade melden?
Kijk hier voor meer informatie over de evenementenverzekering. Je vindt daar ook het digitale schadeformulier voor het melden van schade. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Karin van Diesen van het team Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie