Skip to content

EK Triatlon in Weert

Redactie
16 mei 2019 | 10:00

Advertentie

Voor de allereerste keer vindt het Europees Kampioenschap Triatlon Olympische Afstand plaats in Weert. Tijdens het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni strijden zo’n 2.500 atleten om de Europese titels. De ogen van de internationale triatlonwereld zijn dan gericht op het Blauwe Meertje en het Bassin. De wereldtop is daar live in actie te zien. Iedereen is welkom om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen!

De sporters leggen fietsend, rennend en zwemmend een compact parcours af, midden in de stad. Ze beginnen met zwemmen in het Blauwe Meertje, gaan fietsend richting de binnenstad en sluiten daar de triatlon af met een loopparcours. De finish is op het Bassin. Tessa Geelen, wethouder van sport, geeft het startschot voor het EK Triatlon. “Ik vind het fantastisch dat we zo veel professionele en recreatieve atleten mogen verwelkomen in Weert! Sportiviteit, gastvrijheid en gezelligheid staan centraal tijdens deze twee weekenden. Weert laat zich van haar beste kant zien. Ik kijk ernaar uit om, samen met alle bezoekers, de deelnemers aan te moedigen en er twee onvergetelijke weekenden van te maken!

Van Stadstriathlon naar EK
Sinds 2010 wordt in Weert een stadstriatlon georganiseerd. Door de jaren heen is dit evenement gegroeid en ontstond de ambitie om ook het EK te gaan organiseren. Jarenlang is de stichting Stadstriathlon Weert hier intensief mee bezig geweest. In samenwerking met de gemeente Weert, de Provincie Limburg, de Nederlandse Triatlon Bond en de Europese Triatlon Bond is hard gewerkt om deze ambitie te verwezenlijken.

Sportspektakel
Twee weekenden staan volledig in het teken van de triatlon. Professionele en recreatieve atleten komen in actie. In het weekend van 31 mei en 1 en 2 juni is het EK Triatlon. Ook het weekend daarna, 7, 8 en 9 juni, staat Weert nog in het teken van de triatlon tijdens de tiende editie van de Rabobank Stadstriathlon. Zo’n 3.500 nationale atleten en recreatieve staan dan aan de start.

Programma EK
Tijdens de openingsceremonie donderdag 30 mei worden de deelnemende landen gepresenteerd én geeft Glennis Grace een vrij toegankelijk concert. De ceremonie begin om 18.00 uur op het Bassin.

Vrijdag 31 mei trappen de vrouwelijke junioren en senioren af. Om 16.00 uur beginnen de junioren en vanaf 18.00 uur strijden de senioren om het EK-goud.

Zaterdagochtend 1 juni komen deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën in actie, vanaf 9.00 uur. Later op de dag gaan de mannen van start: om 16.00 uur beginnen de junioren en om 18.00 uur de elite-klasse.

Zondag 2 juni komen opnieuw deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën in actie. Daarna is het tijd voor de zogenaamde Mixed Team Relay, waarin teams in estafettevorm het triatlonparcours afleggen. Dat onderdeel start om 16.00 uur. Om 18.00 uur begint de slotceremonie van het EK op het Bassin.

Informatie
Rondom het parcours is veel te beleven. Op www.weert2019.com is een overzicht van alle activiteiten en het programma van de wedstrijden te vinden. Via de website is voor inwoners van Weert ook praktische informatie te vinden, zoals informatie over parkeren en omleidingsroutes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie