Skip to content

ANWB start fietsinzamelingsactie in Weert

Redactie
15 mei 2019 | 14:00

Advertentie

Het ANWB Kinderfietsenplan begint donderdag 16 mei in Limburg met het inzamelen van fietsen die vervolgens worden opgeknapt en uitgedeeld aan kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Inwoners van Limburg kunnen fietsen die zij over hebben afgeven bij het Zelfregiecentrum aan de Roermondseweg in Weert.

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op. De ANWB haalt de fietsen op en deelt die via haar partners, onder andere het Nationaal Fonds Kinderhulp, uit aan kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Dankzij deze samenwerking stappen al duizenden kinderen op de fiets.
De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets.

De komende maanden kunnen inwoners van Limburg ook zelf een inzamelingsactie starten. Hiervoor is een speciale toolkit ontwikkeld die te downloaden is op anwb.nl/kinderfietsenplan. Een andere optie is om een fiets in te leveren bij: Zelfregiecentrum, Roermondseweg 64, Weert.

Het ANWB Kinderfietsenplan wil kinderen die opgroeien in armoede helpen en hun kansen in de maatschappij vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie