Skip to content

Start bouw 1e fase Park Zuytwillemsvaert

Redactie
11 mei 2019 | 18:00

Advertentie

Aan de voormalige Industriekade is Bouwbedrijven Jongen in december jl. gestart met de realisatie van ‘Park Zuytwillemsvaert’. Het nieuwe woongebied ligt aan de Wertha Boulevard op de plek waar vroeger de gebouwen van de voormalige Wertha brouwerij en het Landbouwbelang stonden. Deze gebouwen zijn inmiddels gesloopt en de bodemsaneringswerkzaamheden zijn afgerond. Het nieuwe woongebied, dat direct aan de Zuid Willemsvaart ligt en op een steenworp afstand van het centrum van de stad, is geprojecteerd in een groene waterrijke omgeving. Het plan omvat ruim 200 appartementen, woningen met een patiotuin, stadswoningen en watervilla’s, zie https://zuytwillemsvaert.nl/.

Saelmans Makelaardij
Er zijn nog prachtige kansen om als jong gezin rustig te wonen in een mooie nieuwbouwwoning nabij het Weerter stadscentrum of om een comfortabel appartement te kopen of huren op deze bijzondere locatie. Unieke kansen voor o.a. beleggers en eindgebruikers, van jong tot oud. Voor meer informatie over de verkoop en vrije sector verhuur kun je terecht bij Saelmans Makelaardij.

In de 1e fase van het project worden drie appartementencomplexen met 151 huur- en 12 koopappartementen en 6 half-vrijstaande koopwoningen met patiotuin gerealiseerd. Hiervan worden voor woningcorporatie Wonen Limburg 75 huurappartementen voor de sociale sector en voor enkele beleggers 60 huurappartementen voor de vrije sector gebouwd. Inmiddels zijn 4 koopappartementen en 5 -woningen verkocht. De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en de contouren van de parkeergarages en funderingen worden duidelijk zichtbaar. Reden voor de initiatiefnemers om bij de start van dit unieke en bijzondere project samen met jou stil te staan.

Verder melden zij dat de ontwikkeling van de 2e fase van het project ‘Park Zuytwillemsvaert’ op dit moment wordt afgerond. Op het terrein van de voormalige tennishallen worden 22 stadswoningen, 6 luxe watervilla’s en 10 koopappartementen bij de Mouttoren gerealiseerd. Inmiddels zijn de eerste stadswoningen verkocht. De verkoop van de appartementen start in de 2e helft van dit jaar.

Bijzonder te vermelden is dat de voormalige Mouttoren van de Wertha brouwerij behouden blijft en na een grondige restauratie een nieuwe bestemming krijgt. Op de begane grond en 1e verdieping wordt het Wertha museum, met een verwijzing naar het industriële verleden van het oude havengebied van Weert, met een proeflokaal ingericht. Op de bovenste verdieping is een Bed & Breakfast met een terras met uitzichtpunt voorzien.

De officiële handeling wordt maandag 20 mei 15.00 uur a.s. door wethouder Wendy van Eijk samen met Ger Peeters (Wonen Limburg) en Jack Corten (Bouwbedrijven Jongen) verricht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie