Skip to content

De wieken zijn verdwenen (Foto’s)

Redactie
10 mei 2019 | 12:05

Advertentie

Wandelaars in Ospel stonden afgelopen dagen even verbaast te kijken. De wieken van molen De Korenbloem aan de Korenbloemstraat zijn namelijk woensdagochtend weggehaald. Reden hiervoor is een groot onderhoud.

Groot onderhoud aan de wieken.
In het kader van het meerjarig groot onderhoud aan de molen worden de komende maanden de wieken gerenoveerd. Op maandag 6 mei zijn de wieken tot op de roeden “kaal gemaakt”.  Vervolgens volgde op woensdag 8 mei het demonteren van de wieken. Dit gebeurde met een grote kraan. De wieken zijn naar Adriaans Molenbouw te Weert gebracht waar het houtwerk van de wieken wordt vernieuwd en ook het “van Bussel” systeem wordt vernieuwd.  Dit systeem is de zinkenopbouw aan de voorkant van de wieken. Door dit systeem is de wiek meer gestroomlijnd en “duwt” de wind de wieken beter rond.

40.000 euro
Ook wordt de “baard”, dit is de balk boven het naambord, vernieuwd. Deze is rot. In week 24 worden de wieken weer teruggeplaatst. Op 21 juni is het werk, dat begroot is op ruim € 40.000 gereed. De molen is dan ook klaar voor het feest ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan op zondag 18 augustus.

Foto’s Henk Roemen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie