Skip to content

Steuntje in de rug voor zwangere vrouwen in gemeente Nederweert

Redactie
8 mei 2019 | 12:00

Advertentie

Zondag 12 mei is het weer Moederdag. Niet voor alle vrouwen is moeder zijn even makkelijk. GGD Limburg-Noord roept zwangere vrouwen op die een steuntje in de rug nodig hebben tijdens en na hun zwangerschap. Vrouwen in een ‘kwetsbare situatie’ die zwanger zijn van hun eerste kind kunnen hulp krijgen van de GGD Limburg-Noord. Het programma VoorZorg geeft vrouwen (jonger dan 26 jaar) hulp tijdens en na de zwangerschap, totdat het kind twee jaar oud is.

Voorkomen
Alle kinderen verdienen het om met een goede en gezonde start geboren te worden. Echter, 15 % van de kinderen maakt een minder goede start. Zij kunnen hierdoor problemen krijgen bij het opgroeien of er zelfs een leven lang last van hebben. Voorzorg ondersteunt deze gezinnen, zodat ook deze groep kinderen een goede start kunnen maken. Afgelopen jaar zijn 7 vrouwen gestart met VoorZorg in Midden-Limburg, inmiddels zijn er 5 bevallen.

Eerste duizend dagen
GGD Limburg-Noord is er voor kinderen maar ook voor ouders. Loes Raemakers, VoorZorgverpleegkundige: “Cruciaal voor het leven van een kind zijn de eerste duizend dagen. En diebeginnen al vóór de geboorte. Met dat besef helpen we onze cliënten intensief bij hun leven samen met hun kindje”. VoorZorg richt zich op het bevorderen van de gezondheid en het vergroten van de ontwikkelingskansen van de kinderen én moeders.

Hulp die moeder wenst
Binnen de GGD Limburg-Noord zijn twee opgeleide VoorZorgverpleegkundigen actief. De VoorZorgverpleegkundige biedt de zwangere alle noodzakelijke informatie, steunt ze gericht op hun wensen en leidt naar aanvullende hulpverlening daar het wenselijk is. “Tijdens huisbezoeken bespreken we met de cliënt onderwerpen die zij belangrijk vinden. Deze kunnen erg verschillend zijn, denk hierbij aan: gezondheid tijdens de zwangerschap, de relatie, werken naast het moederschap en het opbouwen van een band met je kind” – Manon Steinschuld VoorZorgverpleegkundige.

Gratis
VoorZorg wordt gratis aangeboden in alle gemeenten in Midden-Limburg. Het is aanvullend op de zorg die de verloskundige, de kraamzorginstelling en het consultatiebureau standaard bieden. VoorZorg is een onderdeel van Kansrijke Start, het landelijke actieprogramma dat de handen ineen slaat om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden.

Contact
Vragen over VoorZorg? Ga naar onze website www.ggdlimburgnoord.nl. Mensen die meer informatie willen over VoorZorg kunnen contact opnemen via: voorzorg@vrln.nl of bellen met de Jeugdgezondheidszorg: 088 – 11 91 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie