Skip to content

Uitleg en informatie over dementie in De Gunnerij Nederweert

Redactie
6 mei 2019 | 9:00

Advertentie

Ruim 20 % van onze bevolking krijgt te maken met dementie. Een door de toenemende vergrijzing grote groep, waarbij evenzoveel familieleden betrokken zijn. Daarom organiseert De Gunnerij op 14 mei een lezing over dementie.

Buurtzorg is een thuisorganisatie die kleinschalig werkt en als geen ander ervaring heeft met de diverse vormen van dementie. De hulp en adviezen die door Buurtzorg worden gegeven is een specialisatie die door de case manager dementie Danielle Verwijlen wordt geboden. Haar 16 jarige ervaring met dementie en haar kennis van de bijbehorende medicatie maken haar een waardevolle schakel in Buurtzorg als verpleegkundige in de wijk. Danielle: “Door het opzetten van een team met verpleegkundigen en wijkverpleegkundigen zijn wij in staat op een snelle en efficiënte manier te werken. Wij merken dat de ouderwetse wijkverpleging zoveel meer te bieden heeft doordat ons team direct contact heeft met alle betrokkenen.

Lezing dementie
Op dinsdagmorgen 14 mei aanstaande geeft Danielle tussen 10.00 en 12.00 uur een lezing in De Gunnerij. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij dementie wordt van harte uitgenodigd. Dit geldt ook voor de bestaande cliënten van Buurtzorg. Aan de lezing zijn geen kosten verbonden.

Opgeven
De Gunnerij raadt je aan zich van tevoren op te geven in verband met het beschikbaar aantal plaatsen in de vergaderruimte. De navolgende onderwerpen komen aan bod: Wat is dementie en welke soorten zijn er? De eerste verschijnselen en kenmerken. Omgangsadviezen. Een test waarbij je zelf kunt voelen hoe een dementerende zich voelt. Zorgboerderij en de aanvraag hiervoor.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie