Skip to content

Raadpop Fifth Edition maakt vierde band bekend – Wigg

Redactie
23 april 2019 | 18:00

Advertentie

In 2019 viert Raadpop haar vijf-jarig jubileum. Het belooft weer één groot muziekfeest te worden op het Raadhuisplein in Nederweert. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Voorzitter Rolf Verheijen: “Nederweert verdient een festival als Raadpop, groot of klein maakt eigenlijk niet uit. We vinden het mooi om samen met de mensen en ondernemers van Nederweert dit te organiseren.”

Zet vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019 alvast in je agenda, want dit mooie festival mag je niet missen!

De komende weken maakt de organisatie de bands die zullen optreden bekend. De vierde band is Wigg.

Wigg

Wigg is een blues(hard)rock formatie uit Limburg. Zwaar bepakt met enthousiasme, overtuiging en vooral “rock ‘n roll!” neemt dit drietal jou tijdens hun shows mee op ontdekkingstocht door hun muzikale erfrecht. Met zowel covers als eigen werk weten deze mannen ieder podium om te bouwen tot een rockwalhalla. Dat lees je goed, en daar is geen woord van gelogen.

De band wordt in het voorjaar van 2009 opgericht. Met ervaring uit bands als Earshot, Neptallica en Lack of Cookie worden de handen ineen geslagen om een ​groovende power machine in de wereld te zetten. Vol wilskracht worden de eerste ​eigen nummers​ geschreven.

Na enkele jaren als kwartet vindt Wigg haar échte draai als ​powertrio​. Aan het hoofd staat ​Mr. Joe​, die als zanger en bassist een dubbelrol vertegenwoordigd. Zijn rechterhand is ​Dan the Man​, een man van weinig woorden maar des te meer catchy gitaarlicks. Bijna achter schermen wordt het drietal voltooid door drummer ​Ray Vaughn​, die vol emotie zijn ketels van jetje geeft.

In 2015 neemt het trio haar debuutalbum op. Gedoopt tot “​Sally​” en uitgebracht door platenmaatschappij RVPrecords, weet dit album ​hoge ogen te gooien bij lokale en nationale muziekbladen en -blogs. Een beregezellige ​albumpresentatie in Muziekcentrum De Bosuil te Weert kan daarbij dan ook niet ontbreken.

In de opvolgende jaren werkt Wigg hard aan de uitbreiding van haar repertoire, de heren kiezen daarbij om te putten uit werk van de grootmeesters. ​Blues en (hard)rock covers van o.a. Van Halen, Lenny Kravitz, ZZ Top en Gary Moore maken het plaatje compleet. Met een set van meer dan ​90 minuten​ is de band klaar om Nederland te veroveren.

Wigg is
Mr. Joe – Zanger en bassist
Dan the Man – Gitarist
Ray Vaughn – Drummer

Meer informatie en welke bands eerder bekend zijn gemaakt vind je op www.raadpop.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie