Skip to content

Hoeveel eitjes leggen de vogeltjes dit jaar in Mei?

Redactie
21 april 2019 | 18:00

Advertentie

Zondag 28 april – Lente op Eynderhoof met diverse boerderijdieren
Het leukste openluchtmuseum van Limburg krijgt op deze zondag bezoek van Marieke Kodde, samen met haar unieke “Kodde Kudde”. Een bijzondere kudde dieren met Alpaca’s, geiten, schapen, konijnen, eenden, ganzen, kippen, waarvan de meesten hun eigen jonkies op sleeptouw nemen.  De KoddeKudde verzorgt demonstraties om zo de kennis over onze dieren te verspreiden en jong en oud hiervoor enthousiast te maken. In het bijzonder de kennis over het schapen en loopeenden drijven. Marieke kan alles uit de doeken doen over dierenhouden, schapendrijven en maakt zich sterk voor het behoud van dier en natuur . 

Verder zijn er paarden en een ezel en kalfjes en kunnen de kinderen genieten van alles wat het openluchtmuseum aan spannende ontdekkingen te bieden heeft. Eynderhoof maakt zich op voor een  leerzame leuke lentedag voor jong en oud, waarbij het bewonderen, beleven en ontdekken weer centraal staat. Naast het aaien en knuffelen van de dieren is er voor de kinderen een vragenlijst gemaakt aan de hand waarvan ze zelf op zoek moeten naar de antwoorden. Daar valt een leuk presentje mee te verdienen! 

Zoals gewend zijn de meeste oude ambachten op deze zondagmiddag volop in bedrijf en vertellen de ambachtslieden over hun werkzaamheden, de gebruiken en gewoontes van vroeger. Interessant voor elke leeftijd. En als de kinderen aan het ravotten zijn op het museumterrein kunnen de ouders, opa’s en oma’s de benen strekken op een van de terrassen van Eynderhoof. In de herberg staat de koffie klaar met gebak uit eigen bakhuis met op de achtergrond livemuziek van Mark Vervoort.

Het museum Eynderhoof  is op 28 april open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het programma 2019, openingstijden en entree kun je vinden op de website www.eynderhoof.nl.

Woensdag 1 mei – Kindermiddag met o.a. bakken en Clown Guit
Deze BAK-middag gaan de kinderen zelf aan de slag met de handen in het deeg. Groot en klein, getooid met schort en bakkersmuts, de handen netjes gewassen, bereiden het deeg tot een broodje en een vlaaitje. Tijdens het bakproces kunnen de kinderen zich vermaken met Clown Guit die de lachspieren activeert maar ook de nodige trucjes laat zien. De kindergidsen van Eynderhoof helpen en ondersteunen waar nodig. Is het baksel klaar, dan kan er gesmuld worden van de eigen creatie of gaat het gebak mee naar huis. Een erg leerzame, maar tevens ook creatieve middag waarvan er dit seizoen vele op het programma van het leukste openluchtmuseum van Limburg staat. Natuurlijk zijn de ouders en grootouders van harte welkom, want als de kinderen genieten, genieten zij natuurlijk volop mee!

Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

De kinderbakdag is van 13.00 tot 17.00 uur

Beleef, Ontdek en Bewonder in het leukste openluchtmuseum van Limburg!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie