Skip to content

Nederweert Anders: Waar gaat dit eindigen?

Redactie
18 april 2019 | 14:00

Advertentie

‘Waar gaat dit eindigen?’ De fractie Nederweert Anders blikt met je terug naar de raadsvergadering van 16 april 2019.

Nederweert Anders

Hoewel de agenda van de raadsvergadering 16 april beperkt was, was er toch veel te bespreken. Het vragenhalfuurtje werd door de voorzitter al omgetoverd tot een vragen uurtje. Spannender was het punt over de randweg (N266/N275). Met name over hoeveel dit gaat kosten. Hoewel dit meer een technisch punt leek, (wat neem je mee bij het berekenen van de kosten voor de randweg of de aanpassingen op N266) gaf het voldoende stof tot discussie. Vanuit Nederweert Anders maken we ons grote zorgen over de financiële impact voor Nederweert op korte en lange termijn. Zonder vooruit te willen lopen op het besluit (al dan niet een randweg) wil Nederweert Anders al vóóraf stellen dat een onverschrijding van (nog vast te stellen) budgetten voorkomen moet worden. We weten dat deze grote projecten vaak veel méér geld kosten dan berekend was. Daarom had Nederweert Anders liever gezien dat er rekening gehouden werd met een veel groter risico. Immers dan is de kans kleiner dat er achteraf financiele tegenvallers zijn. Het hele dossier, wat al járen loopt, baart ons grote zorgen. Werd er eerst nog gesproken over een investering van 20 miljoen (dit is inclusief de kosten voor Provincie, Gemeente en derden) inmiddels spreken we over minimaal 40 miljoen. Een aantal andere verkeersaanpassingen die de gemeente
Nederweert moet betalen zitten daar nog niet bij.

Nederweert Anders wil de financiële kaders vooraf helder hebben. We hebben hiervoor een motie ingediend die gesteund werd door het JAN maar helaas niet door de andere partijen. Blijkbaar hebben andere partijen vertrouwen in een goede financiele afloop van dit al jarenlang lopende dossier.

Wat verder nog op de agenda stond was het jaarplan en jaarverslag van Buitengebied in Balans. Een mooi en helder overzicht van de reeds genomen en nog te nemen acties. Vanuit Nederweert kunnen we trots zijn op dit proces. Samen met de Boeren van Nederweert en andere belanghebbenden wordt zorgvuldig samengewerkt aan ons buitengebied.

Tenslotte zoals jullie hebben kunnen lezen heeft Nederweert Anders meegedaan aan de landelijke opschoondag. Samen met vrijwilligers hebben we in het buitengebied zwerfvuil opgeruimd. Het is onvoorstelbaar hoeveel troep er in de natuur terecht komt. Dit was dan ook de reden waarom Nederweert Anders een motie had ingediend om het oplaten van ballonnen te beperken. De burgemeester heeft toegezegd dat hij het initiatief steunt en actief verenigingen gaat benaderen om het oplaten van ballonnen te voorkomen. Voor ons is deze toezegging nu voldoende.

Kortom we kijken met gemengde gevoelens terug op de raadsvergadering van 16 april en realiseren ons dat de komende maanden spannend worden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie