Skip to content

Open dag Rugsupport

Redactie
17 april 2019 | 18:00

Advertentie

Een multidisciplinair team van gespecialiseerde paramedici.
“Omdat een chronische klacht altijd een meerdimensionale aanpak nodig heeft”. 

Wat is rugpijn?
Rugpijn is een lichaamspijn die voorkomt in de rug of onderrug. Ongeveer de helft van de mensen krijgt tijdens het leven last van rugpijn. Rugklachten zijn een veel voorkomend probleem in Nederland. Circa 2,4 miljoen volwassenen in Nederland hebben (chronische) lage rugklachten, die minstens 3 maanden duren. De oorzaak van deze lage rugklachten is vaak niet bekend. Het functioneren in het dagelijks leven kan belemmerd worden doordat bijna iedere beweging pijnlijk is. 

Welke klachten?
Wij van Rugsupport richten ons vooral op patiënten met aspecifieke lage rugklachten (rugklachten zonder duidelijke oorzaak). Ook patiënten met bepaalde specifieke aandoeningen (hernia, wervelvernauwingen e.d.) kunnen met succes worden behandeld. Ons doel is om met u de pijn en bijkomende beperkingen in het dagelijks leven weg te nemen en de kans op herhaling te voorkomen! De huidige wetenschap laat zien dat dit het best bereikt kan worden met een multidisciplinaire en multimodale aanpak. Dit wil zeggen dat een combinatie van verschillende therapeuten (fysiotherapeut, manueel therapeut, ergotherapeut etc.) met verschillende therapieën (krachttraining, functionele training, etc.) er samen voor zullen zorgen dat uw klachten verminderen.

Specifieke aandoeningen
Specifieke lage rugklachten kunnen worden onderscheiden in een aantal categorieën. Het lumbosacraal radiculair syndroom is hiervan de bekendste. Dit wordt veroorzaakt door compressie van een zenuwwortel door een bepaalde structuur, zoals een tussenwervelschijf, wervelverschuiving of wervelvernauwing. Dit klachtenbeeld wordt gekenmerkt door uitstralende pijn in één of beide benen, al dan niet met neurologische prikkelingen (tintelingen, dofheid, krachtverlies) of neurologische uitvalsverschijnselen.

Het Rugsupport Concept
Rugsupport is een multidisciplinair Rug- Nek- en Bekken centrum. Ontstaan vanuit het idee dat iedere patiënt uniek is en een behandeltraject wenst op zijn eigen niveau. U werkt met een eigen behandelteam onder leiding van uw hoofd behandelaar. In dat team werken alle disciplines die voor u nodig zijn nauw met elkaar samen. Uw revalidatiedoelstelling is bepalend voor de samenstelling van het team.

Uw hoofd behandelaar maakt in samenspraak met u een behandelplan, waarin de verschillende te volgen therapieën op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor kunnen onze behandelaars elkaar aanvullen en versterken. Eenmaal per week bespreekt het behandelteam de voortgang van uw behandeling. Uw behandelaars bereiden deze bespreking voor en maken een rapport over het verloop van uw behandeling. Dit rapport dient als leidraad voor het overleg. De hoofd behandelaar bespreekt de uitkomst van het overleg met u tijdens de tussenevaluatie en eindevaluatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie