Skip to content

Optochtvolgorde Kinjer-OLS 2019

Redactie
2 april 2019 | 13:00

Advertentie

Afgelopen donderdag 28 maart werd in Café de Gaper in Sevenum de volgorde voor de optocht middels een loting bepaald. Op deze bijzondere avond waren zowel de deelnemende scholen als de begeleidende schutterijen aanwezig. Na de nodige informatie over het Kinjer-OLS en welke voorbereidingen dit vergt voor de scholen en schutterijen, werd de loting verricht door de jeugdprins Gijs en jeugdprinses Roos van Sevenum. 

Het Kinjer-OLS vindt plaats op dinsdag 25 juni en wordt alweer voor de 15-de keer georganiseerd. Ook het Kinjer-OLS, zowel de optocht als de wedstrijd, is een belevenis om mee te maken en te zien. In de afgelopen jaren zijn er steeds zo ongeveer 10.000 bezoekers op het Kinjer-OLS geweest en ook in Sevenum gaat de organisatie voor een groot publiek.

Voor dit evenement hebben zich 24 deelnemers aangemeld. Zij vertegenwoordigen 30 scholen uit Nederlands én Belgisch Limburg. Alle basisscholen uit Belgisch en Nederlands Limburg kunnen aan het Kinjer-OLS deelnemen. In België zijn dit kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar en in Nederland zijn dat de kinderen van de groepen zes, zeven en acht. Naast scholen die al vele jaren meedoen zijn er dit jaar ook nieuwkomers: Sint Medardus uit Wessem, De Kei uit Bree Beek (België) en de Ulingshof uit Venlo. 

Meer informatie over het Kinjer-OLS

Het Kinjer-OLS is een hele belevenis voor de schooljeugd en er gaan vele activiteiten aan vooraf. Voorbereidingen die het echte OLS-gevoel opwekken. De begeleidende schutterij leert de schooljeugd o.a. het marcheren en het schieten met de windbuks. Verder kunnen kinderen zelf uniformen en schuttersattributen (vaandel, tamboerstok, trommels enz. ) maken. Creativiteit die volgens OLS-federatie-lid Patrick Knoben ook zeker in de puntenwaardering meegenomen gaat worden. Activiteiten die ook in het reguliere lesprogramma in te bouwen zijn, zoals bijvoorbeeld het aanleren van het limburgs volkslied in de muziekles. Maar er zijn ook scholen die buiten de lesuren bezig zijn met de voorbereiding. Dit is veel werk dat met veel vrijwilligers met liefde gedaan wordt met als doel om ook het Kinjer-OLS een onvergetelijk en vooral vrolijk moment in 2019 in Sevenum te laten zijn. 

Alle deelnemende scholen zullen hun beste beentje voorzetten om het felbegeerde Ummeke mee naar huis te mogen nemen. En mocht het niet lukken, dan is er altijd nog voor alle deelnemers een schitterend persoonlijk aandenken aan het Kinjer-OLS 2019. Dit aandenken, met als uitgangspunt het logo van Schutterij Sint Sebastianus, is ontworpen door Erik van der Hulst. 

Het complete overzicht van de loting is te vinden op de website van het OLS 2019: www.ols2019.eu 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie