Skip to content

Nederweerter bedrijf lanceert recruitmentsite voor bouwploeg Trumps wall

Redactie
2 april 2019 | 17:30

Advertentie


UPDATE | Verlate 1 april grap
Op 2 april verspreidde de start up een persbericht waarin ze melden dat ze een Amerikaanse tender gewonnen hadden voor het ontwikkelen van een werken-bij-website die werknemers moest rekruteren voor de bouw van de grensmuur tussen de VS en Mexico. Deze website zou 4 april live gaan. Toen de pers belde om de feiten te checken hield de woordvoerster vol dat het persbericht klopte. Het ging om een ludieke en verlate 1 april grap. Veel commotie werd zeker verwacht, echter niet zoveel!

Het jonge Nederweerter bedrijf The Next Crowd lanceert deze week, in opdracht van de Amerikaanse overheid, de internationale recruitmentsite voor de ‘veelbesproken’ muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Met de komst van deze website start officieel de werving voor de bouwploeg.

The Next Crowd is in 2017 opgericht en wist vrij snel volume te maken. Grote namen zoals DHL, CNBC, Randstad en SPIE wisten The Next Crowd te vinden. Reeds gelanceerde internationale projecten in onder andere Engeland, Abu-Dhabi, Chili en Mexico brachten de Amerikaanse overheid op het spoor van de Nederlandse start-up.

De Amerikaanse overheid is op zoek gegaan naar een gespecialiseerd bedrijf in online recruitment en heeft een gerichte tender uitgeschreven. Enkel genodigde partijen werden gevraagd om bij interesse een plan van aanpak en een prijsvoorstel in te dienen. Hoeveel bedrijven er gericht zijn gevraagd om te offreren is tot op heden onbekend. De opdracht voor het bouwen van de recruitmentsite is vervolgens gegund op basis van twee hoofdaspecten: Snelheid en tijdelijkheid. Er diende een professionele werken-bij omgeving te staan voor een afgesproken periode.

Lancering op donderdag 4 april
De recruitmentsite van het Nederlandse bedrijf zal derhalve gelanceerd worden op donderdag 4 april aanstaande om 10:00 AM GMT-4 lokale tijd (15:00 uur Amsterdam tijd). Het doel is om enkele honderden bouw-professionals te werven in een kort tijdsbestek.

Start-up The Next Crowd is bedenker van ‘recruitment on demand’, dat staat voor een snelle en tijdelijke online oplossing voor recruitment vraagstukken. Binnen 72 uur wordt een (tijdelijke) campagnematige werken-bij site gelanceerd inclusief recruitment marketing. Vacatures van een dergelijke campagne website worden automatisch doorgeplaatst naar alle relevante vacature zoekmachines en social mediakanalen om direct “online sollicitanten” te bewegen.

The Next Crowd – Managing Director Arjan Elbers: “Internationale expansie staat wel degelijk serieus op de agenda, vandaar dat ons bedrijf ook al actief is in diverse landen, echter dat onze eerste werken-bij campagne in de Verenigde Staten vanuit de overheid zou komen had ik niet verwacht, zeker niet voor een bekend project als deze.”

Elbers geeft aan dat de samenwerking van dit opvallende project zeer snel en vooral effectief tot stand is gekomen. Er is veelvuldig contact geweest met diverse disciplines in Washington. Elbers kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met de overheid en trapt met dit project haar introductie in de Verenigde Staten af. Of permanente fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten zal volgen voor The Next Crowd is nog niet bekend.

Advertentie

4 Reacties

  1. Ik heb toch zo mijn vraagtekens bij een bedrijf dat gaat meehelpen om Trump’s muur te bouwen.
    Geld verdienen gaat waarschijnlijk boven moreel besef.

  2. “Grote namen zoals DHL, CNBC, Randstad en SPIE wisten The Next Crowd te vinden.”

    In twee jaar tijd uit het niets wereldwijd opdrachten doen, dat klinkt als een behoorlijk succesvol bedrijf. Voor het geld had het dus niet gehoeven. Het is gewoon een goede opdracht. Ach, en 1945 is ook alweer zo lang geleden.

  3. Niks om trots op te zijn en geen goede reclame. Triest.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie