Skip to content

Activiteiten april bij Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
29 maart 2019 | 10:00

Advertentie

Vroege Vogel wandeling in Nationaal Park de Groote Peel: De Blauwborst
Op zondag 7 april houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een karakteristieke broedvogel van  de Peel: de blauwborst. De blauwborst is een van de ongeveer 100 broedsoorten die voorkomen in dit gebied. Maar we richten de kijker ook op andere vogelsoorten die ons pad kruisen. De wandeling is ongeveer 6 km lang en start om 8.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 6,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen).  Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/vogelsgrootepeel Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. 

Opening Peelpodium met 21Boeket Blues Band
Uit liefde voor de Peel en de oorsprong van de blues verzorgt de 21Boeket Blues Band op zaterdag 13 april om 20.00 uur de opening van het Peelpodiumseizoen 2019 bij Buitencentrum De Pelen. De naam van deze band verwijst naar de locatie van de eerste repetitieruimte van de band: Boeket 21 in Nederweert. De 21Boeket Blues Band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning. Optreden vindt plaats in de Peelboerderij van het Buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641

De Gro(o)te Pelen Buitendag!
Op zondag 14 april houdt Staatsbosbeheer een Gro(o)te Pelen Buitendag bij Buitencentrum De Pelen. Tijdens deze actieve dag zijn bij het Buitencentrum en in Nationaal Park De Groote Peel leuke activiteiten te beleven. Zo ben je lekker actief bezig en beleef je de natuur op een speelse manier. Starten kan tussen 11.00 uur en 14.30 uur bij de balie van het Buitencentrum. Om 13.30 en 15.00 uur is er een optreden van Reintje & haar Voskes in het Amfitheater. Deelnamekaart met routebeschrijving kost € 5,- per kind en is te koop bij de balie van het Buitencentrum. Ouders hoeven niet te betalen. Let op: deelnamekaart is ook toegangsbewijs voor de voorstelling van Reintje! Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641

Excursie met fotografietips voor 50+ in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 17 april houdt Staatsbosbeheer een Excursie met fotografietips in De Groote Peel. De Peelgids van Staatsbosbeheer geeft u tips en trucs voor het maken van mooie foto’s en vertelt over het gebied. Deze excursie is speciaal bestemd voor mensen van 50 jaar en ouder. De route is 2 kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers. De activiteit start om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 7,50 per persoon. Reserveren online via www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. 

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op vrijdag 19 april is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 20.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Paasfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel 
Op zondag 21 april is het extra gezellig op het Kabouterpad in De Groote Peel! Omdat het Pasen is heeft de Paashaas gekleurde eieren verstopt en kleuterkabouters kunnen ze gaan zoeken. De Paashaas zelf huppelt ook vrolijk rond en er zijn veel leuke extra’s! Deelname kost € 5,- per kind. Starten voor de route kan tussen 11.00 en 14.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnamekaart koop je bij de balie van Staatsbosbeheer. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. 

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op dinsdag 23 april is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in Nationaal Park De Groote Peel. De lentekriebels zijn weer in de lucht en iedereen geniet van de warme zonnestralen. Ook in de natuur kriebelt het en dat kun je ruiken, horen, voelen en zien. Nieuwsgierig? Ga dan mee met deze gezinstocht met leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin. Starten om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De tocht is 2,5 kilometer lang, staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden online via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Peel Ontdektocht Lentekriebels in De Groote Peel
Op woensdag 24, 25, 26, 29 en 30 april is er een Peel Ontdektocht Lentekriebels in Nationaal Park De Groote Peel. De lentekriebels zijn weer in de lucht en iedereen geniet van de warme zonnestralen. Ook in de natuur kriebelt het en dat kun je ruiken, horen, voelen en zien. Nieuwsgierig? Ga dan mee met deze gezinstocht met leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin. Starten om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De tocht is 2,5 kilometer lang, staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden online via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Verrassende Veentocht  in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Zo ook op zondag 28 april. De excursie is 8 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. In de lente kun je volop genieten van de vele broedvogels. Na afloop van de excursie staat koffie of thee met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai voor je klaar in de Peelboerderij. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht  Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Peelpodium met Lollypops
Op zondag  28 april is er een optreden van de Lollipops op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Dit duo bestaat uit twee zussen uit Someren. Ze zingen ‘smartlappen’ en andere Nederlandse nummers uit de jaren zestig en zeventig. Hun ‘outfit’ is geheel in stijl. Gezellige muziek voor iedereen. De Lollipops spelen twee sessies; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospel. Entree is een vrijwillige bijdrage. Voor of na de voorstelling kun je nog een wandeling maken in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het Buitencentrum per mail via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Heikikker in De Peel (Marijke Vaes-Schroën Staatsbosbeheer)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie