Skip to content

Info avond in Nederweert over de Vrije School Weert

Redactie
25 maart 2019 | 11:16

Advertentie

Op dinsdag 16 april aanstaande staan de deuren open voor een ieder die meer wil weten over de plannen om een Vrije School te realiseren in Weert. Tevens zal er informatie wordengegeven over het vrijeschoolonderwijs. Wat maakt de Vrije School nu zo bijzonder en waarin onderscheidt het zich van het reguliere onderwijs? Wat betekent dat dan voor het onderwijs aan je kind?

Vrije School Weert
Verscheidene sprekers zullen vertellen over de diverse geledingen binnen een Vrije School: het antroposofisch kindercentrum (0-4 jaar), het kleuteronderwijs (4-6 jaar), het basisonderwijs (6-12 jaar) en het middelbaar onderwijs (12-18 jaar). Eveneens wordt de stand van zaken besproken, alsmede een toelichting gegeven op de te verwachte ontwikkelingen. En er zal ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen.

In de afgelopen week was er een inloopochtend op Vrije School Christophorus in Roermond. Directie, team, ouders en ook de initiatiefgroep uit Weert werden verheugd met een grote opkomst. Ook uit Weert was veel interesse. Men kon een kijkje nemen in de klassen tijdens de lessen en de sfeer proeven in een Vrije School. Ook werd er tekst en uitleggegeven. In diezelfde week vond eveneens een gesprek plaats tussen de initiatiefgroep Vrije School Weert en de centrale directie van LVO Weert / Cranendonck. De LVO heeft aangegeven interesse te hebben in een afdeling Vrije School voor middelbaar onderwijs. Het zou namelijk heel goed kunnen aansluiten bij hun eigen diversiteit en het streven naar een breed en divergerend aanbod.

De oprichting is dus volop in beweging. De initiatiefgroep Vrije School Weert nodigt dan ook alle belangstellenden van harte uit op haar informatieavond. Graag wel vooraf aanmelden. Dit kan via: info@maddyhermans.nl. Locatie: theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, 6031 PV Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie