Skip to content

Linda Smeets met eerste eigen voorstelling in het Munttheater

Redactie
21 maart 2019 | 20:44

Advertentie

Na mooie optredens met bekende artiesten, zoals Rowwen Hèze en Vrienden van Amstel Live, en het uitbrengen van haar album ‘Proudly Presenting Myself’, is Linda klaar voor de volgende stap: haar eigen theaterconcert.

Linda Smeets
Linda zingt Country en Americana; haar eigen werk, afgewisseld met legendarische nummers van ‘The Common Linnets’, ‘The Judds’, ‘Glen Campbell’, ‘Bonnie Raitt’ en vele anderen. Zowel de country covers als Linda’s eigen nummers kenmerken zich door een intens gevoel. Het zijn songs met een verhaal. En met een stem die doet denken aan Kiki Dee en Karen Carpenter, is de zuidelijke muziekstijl haar op het lijf geschreven. Linda vertelt: “Muziek raakt, neemt je mee in een verhaal, geeft energie. Het is heerlijk om naar muziek te luisteren en om muziek te maken. Het is mijn grootste passie en mijn werk. Een eeuwige hunkering om zelf het ultieme nummer te schrijven en mijn bestemming om muziek te maken. Kracht, maar ook kwetsbaarheid en onzekerheid. In dit theaterconcert spelen we een aantal eigen nummers. Nummers die recht uit m’n hart komen, die een periode of gevoel in m’n leven omschrijven, of nummers met een boodschap. Het fijne is dat iedereen z’n eigen invulling geeft aan nummers, waardoor het bij iedereen op een andere manier binnen komt, maar eerst moet ik mezelf raken. Als dat lukt, raak ik het publiek ook en zitten we samen in dezelfde ‘bubbel’. Ik heb ontzettend veel zin in het concert, maar vind het ook wel een beetje spannend. Je gaat toch met de billen bloot. De stilte in de zaal bij ballads, de energie die je voelt bij opzwepende nummers en het applaus aan het einde van het concert, daar droom ik al van. Ik hoop dat deze mooie droom werkelijkheid wordt.

Ook deze keer neemt ze weer geweldige muzikanten mee: Ruud Peeters – Gitaar – Backings | Stefan Wolfs – Pedal Steel – Gitaar | Jo Didderen – Contrabas | Michel Otten – Drums | Imke Heitzer – Backings

Beleef zaterdag 30 maart deze première van deze muzikale Weertse powergirl in het Munttheater!

Meer informatie via munttheater.nl

Foto: Hans Sonnemans – Thistle Photo

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie