Skip to content

Inspiratieavond Veiligheid en ARBO

Redactie
18 maart 2019 | 20:00

Advertentie

Welke verplichtingen heb je als ondernemer op het gebied van ARBO?

ARBO is een breed begrip en je zult ervan versteld staan wat er van de overheid van jou als ondernemer wordt verwacht in het kader van de ARBOWETGEVING. Om hier duidelijkheid over te geven organiseert Roel Hermans Administratiekantoor een workshop in samenwerking met Hans Timmermans van Timmermans Training en Advies.

Aan bod komt onder andere de RI&E, bijna elke ondernemer weet dat hij of zij een RI&E nodig heeft, minder bekend is dat deze door de ondernemer zelf opgesteld dient te worden. Vanuit de RI&E wordt een bedrijfsnoodplan opgemaakt waarin gekeken wordt hoeveel BHV’ers er nodig zijn en wat hun opleiding en uitrustingseisen zijn. Ook een plan van aanpak hoort hier bij, hierin wordt beschreven hoe je zaken die nog niet in orde zijn gaat aanpakken met de bijbehorende prioritering.

Heb je personeel in dienst dan krijg je ineens verplichtingen ten aanzien van je personeel. Je moet je onder meer aansluiten bij een ARBO dienst of je regelt het allemaal zelf. In het eerste geval maak je gebruik van de vangnetregeling in het tweede geval ga je uit van de maatwerkregeling. Voor kleine bedrijven is de maatwerkregeling in principe niet haalbaar. Ook krijg je te maken met de preventiemedewerker. Indien je minder dan 25 medewerkers hebt mag je deze functie zelf vervullen, je moet dan wel aan een minimum opleidingseis voldoen. Deze opleidingseis wordt bepaald vanuit de risico-inventarisatie die bij de RI&E gemaakt wordt.

Je ziet er zijn een heleboel vragen, vandaar dat het team van Roel Hermans Administratiekantoor je met deze avond vrijblijvend wil informeren. Doel van de avond is bewustwording creëren, heb je alles op orde of zijn er zaken die verbeterd kunnen worden? Je krijgt een tool uitgereikt waarmee je snel kunt bepalen waar je staat op ARBO gebied.

Bedenk goed; ARBO beleid is net zo belangrijk als een goede boekhouding! Iedere ondernemer is welkom, niet alleen klanten van Roel Hermans Administratiekantoor.

Aanmelden kan op de website van Roel Hermans Administratiekantoor.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie