Skip to content

Ga je vrijdag ook mee? | Wandelclub Nederweert

Redactie
14 maart 2019 | 16:00

Advertentie

Afgelopen vrijdag om 10.00 uur was het dan eindelijk zo ver, de eerste wandeling ging van start. Na een initiatief vanuit burgemeester Evers en huisarts Hussaarts, is deze nieuwe activiteit opgestart in Nederweert. Wekelijks wandelen met een gezellige groep, aangepast aan verschillende niveaus.

40 mensen wandelen mee
Of de eerste keer een succes zou zijn, was vooraf een grote vraag. Aanmelden was niet nodig, het was onbekend of en hoeveel mensen hier op af zouden komen. De verwachting was dat 10 veiligheidshesjes voldoende zouden zijn, echter bleek dat toch anders te zijn. Om 10.00 uur stonden er in totaal 40 mensen klaar om mee te wandelen. ‘’Wat een ontzettend grote, leuke en enthousiaste groep! Dit had niemand verwacht’’, vertelt beweegcoach Pien de Swart.

Behalve de burgemeester en huisarts, is ook Tjeu Stultiens betrokken bij de wandelclub. Tjeu zorgt wekelijks voor de diverse mooie routes door Nederweert. Bij het maken van de routes wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus, echter wordt altijd gezamenlijk opgestart en geëindigd. ‘’Het sociale aspect vind ik zeer belangrijk binnen de wandelclub’’, aldus burgemeester Evers.

Na het succes van vorige week, staat komende vrijdag alweer de volgende wandeling op de planning. Om 10.00 uur is iedereen weer welkom bij de Gunnerij, om vanuit hier de tweede wandeling te maken. ‘’Wij hopen op weer zo’n groot deelnemersaantal, dan koop ik graag nog wat veiligheidshesjes bij’’, zegt Beweegcoach Pien tevreden.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoe lang zijn de routes?
    Erg mooi initiatief.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie