Skip to content

Zichtbaarheid van openbare toiletten Nederweert

Redactie
13 maart 2019 | 13:00

Advertentie

In de raadsvergadering van dinsdag 12 maart heeft JAN een motie ingediend om te pleiten voor meer zichtbaarheid van openbare toiletten, welke unaniem door de raad is aangenomen.

Toilet in de buurt
Uit onderzoek van de Maag-, Lever-, Darmstichting is naar voren gekomen dat er 200 verschillende aandoeningen zijn betreft maag, lever of de darmen. Er zijn meer dan 2 miljoen mensen in Nederland die te maken hebben met deze aandoening. Zij hebben daarom altijd een toilet in de buurt nodig omdat zij niet weten wanneer de nood hoog is. Dus ook in Nederweert. Het is voor veel mensen, inwoners en andere bezoekers van onze gemeente een belemmering om het centrum van Nederweert te bezoeken.

Het wordt nog best onderschat wat voor taboe hier op hangt in Nederland. Op veel plekken mag je nog niet naar het toilet of is het toilet alleen voor klanten. Het is niet zo dat we ondernemers moeten verplichten om hun toilet beschikbaar te stellen, maar als gemeente zijnde kunnen we wel zichtbaar maken waar je naar het toilet kan en vooral mag. Denk aan: bibliocenter, gemeentehuis, sporthal en daarop aanvullend bereidwillige ondernemers.

JAN is daarom heel blij dat de gehele raad unaniem heeft ingestemd met dit voorstel. Het College gaat nu onderzoeken hoe dit gerealiseerd kan worden, niet alleen in het centrum van Nederweert, maar in onze hele gemeente. 

Advertentie

1 Reactie

  1. Wat een uitkomst die openbare toiletten. Fijn voor mensen die dit nodig hebben.
    Ik wil aangeven dat het toilet op molen De Korenbloem ook gebruikt mag worden voor inwoners. De molen is echter niet altijd open. Openingstijden voor publiek zijn 2de 3de en 4de zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
    Dit kunnen jullie meenemen in de planning.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie