Skip to content

1ste NMC Café met thema Waterschapsverkiezingen

Redactie
10 maart 2019 | 14:00

Advertentie

Op 20 maart zijn de Waterschapsverkiezingen gelijktijdig met de Provinciale Statenverkiezingen. Ondanks dat het waterschap de oudste democratische bestuursvorm in Nederland is, weten maar weinig mensen wat het waterschap is en doet. Welke invloed heb je als kiezer op het waterschap? En hoe kijken de verschillende belangengroepen naar het waterschap, zoals agrariërs, burgers, natuurorganisaties en de industrie?

Tijdens het 1ste NMC Café op zondag 17 maart gaat presentator Frans van Tuel in een ongedwongen sfeer met een aantal vertegenwoordigers van de belangengroepen in gesprek over het waterschap en de Waterschapsverkiezingen. Genodigden zijn: Patrick van de Broeck (Waterschap Limburg), Hans Bovend’eerdt (LLTB regio Midden-Limburg). Rob van Schijndel (Vereniging Natuurmonumenten), Guido Janssen (Nyrstar Budel BV) en Ad Havermans.Ter afwisseling vinden er demonstraties van toepasselijke proefjes plaats. Vervolgens schuift de jeugd aan. Naast Hidde Bos, jeugdbestuurder Waterschap Limburg, zijn dat de scholieren Anne Helmig, Jens Gigase en Stan Kouffeld. De scholieren hebben meegedaan met de Scholieren Klimaatmars op 7 februari in Den Haag. Verder is er livemuziek van Kayla Smeets (zang) en Max van Ligten (gitaar), leerlingen van de Philips van Horne Scholengemeenschap. Van het 1ste NMC Café worden video-opnames gemaakt die later via een link op de site www.nmcweert.nl zijn terug te kijken.

Vanaf 13.00 uur is het NMC geopend voor publiek. In de bezoekersruimte van het Natuur- en Milieucentrum staat een informatiekraam van het Waterschap Limburg met folders en een quiz voor de jeugd. Peter van Duijnhoven van het Waterschap Limburg is tot 16.00 uur aanwezig om informatie te geven over het Waterschap Limburg en de Waterschapsverkiezingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie